Harran Üniversitesinde tarihi hasat

TAKİP ET

Şanlıurfa Harran Üniversitesinde arpa ve buğday hasadı törenle başladı. Osmanbey ve Eyyübiye kampüslerinde toplam bin 500 dönümlük alanda üretim yapıldığı belirtildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hançer, 'Üniversitemiz tarihinde ilk defa bu kadar geniş bir alanda tahıl üretimi yaptık' dedi.

Ekilebilen tarım alanı bakımından üçüncü sırada yer alan Şanlıurfa, verimli arazileri sayesinde Türkiye’de elde edilen arpanın yaklaşık yüzde 11'ini, buğdayın ise yaklaşık yüzde 10'unu karşılıyor. Harran Üniversitesi de Osmanbey ve Eyyübiye Kampüs alanında Ziraat Fakültesi Döner Sermaye İşletmesince hem AR&GE/eğitim ve hem de AR&GE’ye kaynak yaratma amaçlı üretim yapıyor. 



Öğrencilerin eğitimi ve araştırmaya katkı sağlıyor

Üniversitenin kampüs alanlarında bulunan 1500 dönüm birinci sınıf araziden elde edilen arpa ve buğday, ekonomiye ciddi katkı sağlarken, yine elde edilen samanın bir kısmı ise üniversitenin Döner Sermaye İşletmesi Eğitim ve Ar-Ge çiftliğinde öğrenci eğitimi ile ilgili araştırma amaçlı kurulan hayvan çiftliğinde bulunan 50 adet büyükbaş hayvanın yem ihtiyacını karşılıyor.



Kampüslerdeki hasat törenle başladı

Harran Üniversitesi tarafından Osmanbey ve Eyyübiye kampüslerindeki tarım arazilerinde ekilen arpa ve buğday hasadı törenle başladı. Hasat töreninde Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Hançer ile Prof. Dr. Murat Demir, Üniversite Genel Sekreteri Zübeyir Zorlu ve Döner Sermaye İşletme çalışanları da hazır bulundu. 



2022’de yeni bir rekor kırılacak

Rektör Yardımcısı Hançer, burada yaptığı açıklamada “Üniversitemiz tarihinde ilk defa bu kadar geniş bir alanda tahıl üretimi yaptık” dedi. Geçtiğimiz yıl üniversitenin tarımsal ve hayvansal AR&GE üretim faaliyetleri sonucu 4,7 milyon liralık bir gelir elde ettiklerini belirten Hançer, “Elde ettiğimiz gelirin büyük bir kısmını sulama gibi altyapı sistemleri ile ilgili yatırıma dönüştürerek 2022 yılında bu kadar geniş bir alanda sulu tarım yaptık” diye konuştu.



Hançer, ayrıca geçen yıl boyunca elde edilen 4.7 milyon liralık gelir rekorunu, 2022 yılının ilk 6 ayında kırarak bu sene de yeni bir rekora imza atacaklarını söyledi.