Hasarlı bina yıkımlarında demir ayıklama çevreye zarar mı veriyor?

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesine bağlı Akpiyar mahallesinde yıkımı gerçekleştirilen ağır hasarlı binada yapılan demir ayıklama işlemi nedeniyle mahallede huzur kalmadı. Binanın yıkımı gerçekleştirildikten sonra demir ayıklama yapan firma yetkilileri bir yandan aşırı gürültü çıkarırken diğer yandan da kepçenin etkisiyle çevre binalarda titremeye neden oluyor. 

KARAKÖPRÜ-  Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Akpiyar mahallesinde yıkımı gerçekleştirilen ağır hasarlı binada yapılan demir ayıklama işlemi nedeniyle mahallede huzur kalmadı. Binanın yıkımı gerçekleştirildikten sonra demir ayıklama yapan firma yetkilileri bir yandan aşırı gürültü çıkarırken diğer yandan da kepçenin etkisiyle çevre binalarda titremeye neden oluyor. 

Ajans Balıklıgöl Haber ihbar hattında ulaşan mahalle sakinleri, yıkımı yapılan binada günlerdir demir ayıklama işlemi yapıldığını ve bunun da kendilerine zarar verdiğini söyledi. 

Yaşanan duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, “Günlerdir bu binanın yıkımı yapılıyor. Bina yıkımı yapıladıktan sonra demiri yerine ayıklıyorlar. Bu işlem yasak olmasına rağmen aralıksız bir şekilde devam ediyor. Kepçenin gücüyle yapılan ayıklama nedeniyle binalarımızda güçlü bir titreme oluşuyor. Kimi zaman deprem olduğu endişesine kapılıyoruz” dedi. 

Yetkililerin yeterince denetim yapmadığını söyleyen mahalle sakinleri, “Firma yetkilileri daha fazla kar elde etmek için bizim hayatımızı ve sağlığımızı tehlikeye atıyor.  Yetkililere buradan çağrıda bulunuyoruz; gelişi güzel yapılan bu demir ayıklama işlemine son verilsin. CİMER’e kadar şikayette bulunduk. Bu işlem burada yapılmasın” diye tepki gösterdi.
 

şanlıurfa karaköprü deprem hasarlı bina