Hasarlı evde depreme yakalandılar

TAKİP ET

Malatya'da eşya almak için ağır hasarlı binaya giren baba ve kız 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde,  enkaz altında kaldı. 

MALATYA- Malatya’da eşya almak için ağır hasarlı binaya giren baba ve kız 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde,  enkaz altında kaldı. 

Enkazın yaşandığı bölgede çalışma yapan ekipler, baba ve kızı enkazın altından çıkardı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD)  alınan bilgiye göre, saat 12.04'te merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7 kilometre olarak açıklandı.

1 kişinin hayatını kaybetti, 69 kişi yaralandı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Yunus Sezer, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğündeki depremde 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin ise yaralandığını söyledi.

Yıkılan binalar olduğu tespit edildi

Yıkılan binalarla ilgili yapılan açıklamada, "Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, saha tarama çalışmaları sonucunda yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup, arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye hızlıca sevk edilmiş ve çalışmaya başlamışlardır. Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi; riskli binaların etrafında bulunulmaması önem arz etmektedir" ifadeleri yer aldı.

Baba ve kız enkazdan sağ çıkarıldı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,  Yeşilyurt Şeyhbayram Mahallesi'nde 4. katta bulunan hasarlı evlerinden bir baba ve kızının eşyalarını almak için hasarlı binaya girdikleri ve deprem anında enkaz altında kaldığını, ekiplerin çalışması sonucunda baba ve kız enkazdan sağ çıkarıldığını söyledi. 

son dakika malatya deprem enkaz afad