Hatay'da çalınan 2 milyon değerindeki pamuk Urfa'da ele geçirildi

TAKİP ET

Hatay İskenderun limanında sahte plaka ve ruhsatlı kamyon ile alınan, İ.B. isimli şahsa ait piyasa değeri yaklaşık 2 milyon lira değerinde 27 ton pamuk Şanlıurfa'da elle geçirildi.

Hatay İskenderun limanında sahte plaka ve ruhsatlı kamyon ile alınan, İ.B. isimli şahsa ait piyasa değeri yaklaşık 2 milyon lira değerinde 27 ton pamuk Şanlıurfa’da elle geçirildi.

Kahramanmaraş’a gitmesi gereken pamuğun, Şanlıurfa’ya getirttirilerek illegal yollardan piyasa sürüleceğinin tespit edilmesi üzerine harekete geçen JASAT dedektifleri, çalıntı pamuğu Eyyübiye ilçesine bağlı Yamaçaltı Mahallesi’nde ele geçirildi. 

Pamuğu çalınan İ.B. isimli şahıs şikayette bulundu. Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında harekete geçen Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri, pamuğun sahte plaka ve sahte ruhsatlı kamyon ile çalındığını tespit etti. Bunun üzerine takip başlatan ekipler, Eyyübiye ilçesine bağlı Yamaçaltı Mahallesi’nde bir adrese operasyon yaptı.

Yapılan operasyonda 2’si organizatör olmak üzere 6 kişi yakalandı. Yakalanan Kadir E. (Eyyübiye) ve Salih K.(Suruç)  M.K., M.D., İ.A. ve C.K. isimli zanlılar, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Olayın organizatörlüğünü yapan Kadir E. ve Salih K.’nın daha öncede aynı yöntemlerle vatandaşlardan pamuk, iplik, pimapen, tarım ilacı, gübre vb. dolandırdıkları ve bu konuda adli makamlarda dosyalarının bulunduğu ortaya çıktı. 
Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
 

iskenderun hatay jasat jasat operasyon urfa suruc