Hatay depremi sonrası açıklama! Hangi iller tehdit altında

TAKİP ET

Hatay'da dün gece saatlerinde meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremden sonra uzmanlar Malatya fay hattını işaret etti.

Hatay’da dün gece saatlerinde meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremden sonra uzmanlar Malatya fay hattını işaret etti.

Hatay’da yaşanan son depremi değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, "Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde dikkatli olmalıyız. Yetkililerimizin ve halkımızın dikkatli olmasında yarar var" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve ülkede adeta yıkıma neden olan 7.7, 7.6 şiddetindeki depremler sonrasında bir deprem de Hatay merkezli yaşandı. Yaşanan deprem etkilediği illerde korku ve paniğe neden oldu. 

Yaşanan depremin ardından bir açıklama yaparak başka bir bölgeyi de işaret eden Prof. Dr. Görür şu ifadeleri kullandı; 

"Arkadaşlar Hatay'da 6,4 ve daha küçük depremler oldu. Maraş depremlerinden sonra bu boyutta depremleri Hatay ve Adana'da bekliyorduk. Nitekim ben, Celal Şengör ve yerbilimci arkadaşlarımız duyurmuştuk. Maraş'ta oldu. 

Adana ve Kıbrıs'ta da dikkatli olmamız gerekir. Bu uyarılarımız bölgedeki stres transferine dayanıyor. Keza Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de benzer nedenlerle dikkatli olmalıyız. Yetkililerimizin ve halkımızın dikkatli olmasında yarar var.”

Son depremde 6 kişi hayatını kaybederken, 18'i ağır 294 kişi de yaralandı.

deprem deprem haberleri hatay deprem urfa deprem haberleri naci gorur