HDP'den tutuklamalara karşı açıklama! Bu şehirde adalet yok

TAKİP ET

Şanlıurfa'da düzenlene operasyonda aralarında HDP ve DBP'li yöneticilerin de bulunduğu 23 kişi tutuklandı. Yaşanan tutuklama olayı sonrası HDP Şanlıurfa İl Örgütü Karakoyun İş Merkezi önünde basın açıklaması yaparak tutuklamalara tepki gösterdi.

Şanlıurfa’da düzenlene operasyonda aralarında HDP ve DBP’li yöneticilerin de bulunduğu 23 kişi tutuklandı. Yaşanan tutuklama olayı sonrası HDP Şanlıurfa İl Örgütü Karakoyun İş Merkezi önünde basın açıklaması yaparak tutuklamalara tepki gösterdi.

Aralarında HDP Milletvekili Aday Adayları, Ahmet Atış, Aliye Kızıldamar, Bekir Benek, Sevda Çelik Özbingöl, Mehmet Kılıç, il ve ilçe yöneticilerinin bulunduğu kitle adına basın açıklamasını HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan yaptı.

Basın açıklamasında konuşan Vekil Ömer Öcalan adalet ve hukuka güvenin kalmadığını söyleyerek şunları dile getirdi:

“Aralarında yönetici arkadaşlarımızın da bulunduğu 24 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Bu arkadaşlarımızdan 23'ü dün gece itibariyle tutuklandı. Cezaevine gönderildi. Bu arkadaşlarımızın yaptıkları nedir; siyasi parti çalışmalarıdır, muhalefet yapmaktır, şehrin sorunlarını gündeme taşımaktır.

Lakin büyük bir komplo ile yıllar önce yıllar önce siyaset içerisinde bulunan siyasetçilere operasyon çekiyor ve adeta bir tiyatro sergiliyor. Asıl görevleri bu şehri yönetmek olan, şehrin sorunlarıyla meşgul olmak bu şehrin güvenliğini tedbirini almak olanlar siyasi faaliyetlerimizi engellemeye çalışıyorlar.

TEM Şube, hakim heyetini ayarlıyor, savcıyı ayarlıyor, hepsini denk getiriyor. Hangi savcının hangi hakimin dosyaya bakacağını ayarlıyor ve operasyon çekiyor. Arkadaşlarımıza diyorlar ‘Biz oyunu iyi oynarız, Biz oyuncuyuz, filmi iyi çekeriz’ diyor bunu açık bir şekilde söylüyorlar. Biz nasıl güvenelim adalete?. Biz zaten bu adaletin bu şehirde yürümediğine inanıyoruz”