HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç Urfa'da konuştu

TAKİP ET

HDP grup Başkan vekili Saruhan Oluç ve Batman Milletvekili Rüştü Tiryaki Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile aralarında çıkan kavgada 2 oğlu ve eşini kaybeden Emine Şenyaşar, Şanlıurfa Adliyesi önünde adalet nöbeti başlattı. Başlatılan nöbetin 530’uncu gününde Emine Şenyaşar’ı, HDP grup Başkan vekili Saruhan Oluç ve Batman Milletvekili Rüştü Tiryaki ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Adalet Nöbeti Türkiye'nin durumunu gösteriyor. İki kurum var adında adalet olan. Adalet Bakanlığı bu yaşananları, faillerini kimler olduğunu bilmiyor mu? Biliyor. Bu adalet bakanı istese hakim ve savcılar yönlendirerek, bu davada adalet sağlanmasını sağlayan bilir. Adalet Bakanı bütün yargılamaları etkiliyor. Ama söz konusu Kürtler olunca, onların aleyhine bütün her şeyi yapıyor. Urfa’da adalet için bir adım atmadılar” dedi.

Gerçeklerin bilinmesine rağmen adım atılmadığını iddia eden Oluç, şunları söyledi:

“Bütün gerçekleri biliyor ama adım atılmıyor. İkinci kurum Adalet Ve Kalkınma Partisi. Adında adalet var ama adaletsizliklerin mimarı. Bu adaletsizliklerin arkasında kendi çıkarı için duruyor. Kendi milletvekilleri ve çıkarlarını savunmak için adımda adalet olan bu parti en büyük adaletsizliği yapıyor. Bu iki kurum Türkiye de en büyük adaletsizliğin göstergesi.

‘Er ya da geç adalet yerini bulacak’

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan Tayyip Erdoğan bunu bilmiyor mu? Biliyor. Adaletin durumu nedir diye soranlara Urfa Adliyesi önünde başlayarak anlatmaya başlamak gerek. Aile er ya da geç adaleti bulacak. Yargı mekanizması işlemeli. Bu iktidarın bu mekanizmayı işletmeyeceğini biliyoruz. 

Bu iktidar değişince adalet mekanizması işleyecek failler, koruyanlar ve yıllardır adaletin gelmesini engelleyen siyasi sorumlular yargılanacak. Hakikat er ya da geç ortaya çıkar. Hakikat kendini büyün topluma dayatır. Biz sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız”

'Hukuk Urfa Adliyesi önünde gelecek'

HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ise yaptığı konuşmada, “Adaletten bahsedeceksek, önce Şenyaşar ailesi için adalet gelmesi gerek. Aile kameraların gözü önünde katledildi. Deliller karartıldı, sanıklar saklandı. Kamuoyu vicdanı rahatsız. Aile kutup yıldızı gibi yolumuzu bize gösteriyor.

Eğer hukuk gelecekse, başka yerde aramaya gerek yok. Gelecekse Urfa Adliyesi önünde gelecek. Aileye bunu yapanlardan hesap sorulmadıkça kimse biz güvendeyiz demesin. Görevliler görevlerini yapmalı. Adalet sağlansa bile ailenin acısı inmez ama toplum vicdanı rahatlar. AKP’liler de ailenin yaşadıklarını biliyor, vicdansızlık diyorlar ama seslerini çıkaramıyorlar. Bu cinayet aydınlatılana kadar bu davanın takipçisi olacağız"dedi.