HDP'li vekillerden Şenyaşar Ailesine ziyaret

TAKİP ET

Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbetini Kurban Bayramında da sürdüren Şenyaşar ailesine ziyaretler de sürüyor. Bugün Şanlıurfa'ya gelen HDP'li vekiller ve il, ilçe örgütleri Şenyaşar ailesine  bayram ziyaretinde bulundu.

Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbetini Kurban Bayramında da sürdüren Şenyaşar ailesine ziyaretler de sürüyor. Bugün Şanlıurfa’ya gelen HDP'li vekiller ve il, ilçe örgütleri Şenyaşar ailesine  bayram ziyaretinde bulundu.

Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Şanlırfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ile yakınları ve Şenyaşar ailesi arasından çıkan kavgada eşi ve iki oğlu ölen Emine Şenyaşar ile kavgadan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın başlattığı adalet nöbeti 490'ıncı gününde de sürdü.

Sabahın erken saatlerinde Suruç'taki evlerinden Şanlıurfa Adliyesi önüne gelen aileye bayram ziyaretleri sürüyor. Siverek Emek Demokrasi Platformu ve ÖHD'nin ziyaretinin ardından, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Nimetullah Erdoğmuş, parti il ve ilçe örgütleri ve Urfa 78'liler Girişimi üyeleri de aileyi, "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak bilinen alanda ziyaret etti.

'Yanlarında durmaya devam edeceğiz'

Burada konuşan vekil Ayşe Sürücü, "Bugün bayram ve 490 gündür Emine anne burada adalet nöbetinde. Bugün Urfa'da sıcaklık 45 derece. Ancak bu sıcaklığa karşı anne adalet için bir mücadele veriyor. Onların bu adalet mücadelesi için onların yanında durmaya devam edeceğiz. Yaşadığımız adaletsizlik Türkiye'nin gerçekliğini bir kere daha gözler önüne seriyor. Adalet için verilen mücadele bir şeyi çok net bir şekilde gözler önüne seriyor. Şenyaşarların davasında gerçekten adalet sağlanırsa, suçlular ceza alırsa Türkiye'de de adalet sağlanmış olur" dedi.