HDP'nin STK ve halk buluşması başladı

TAKİP ET

HDP Urfa İl Örgütü'nün Urfa'daki sivil toplum kuruluşları ile düzenlediği program başladı.

HDP Urfa İl Örgütü'nün Urfa’daki sivil toplum kuruluşları ile düzenlediği program başladı.

HDP Genel Başkan yardımcısı Tuncer Bakırhan ve Batman Milletvekili Feleknas Uca, Urfa Milletvekilleri Ömer Öcalan ve Nusrettin Maçi’in katılımıyla başladı.

Burada söz alan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, "Türkiye'nin aynası cezaevleridir. Türkiye'nin aynası marketlere giden vatandaşlardır. Bütün bunlara rağmen bir ışık var. HDP üçüncü bir seçenek oluşturdu. Biz sadece kendi tabanımız ile yetinmeyeceğiz. Diğer partilere gönül vermiş herkese ulaşacağız. 

Türkiye'de 269 kişiden birisi cezaevinde. Türkiye'de cezaevindeki insanların sayısı bakımından Avrupa'da ikinci dünyada dördüncü sırada yer alıyor. İşte böyle bir Cenderedeyiz.

Türkiye'nin ekonomisini çarçur edenlerle Kürtlerin seçilmiş iradesini on yıllarca hapislere mahkum edenlerle helalleşmeyeceğiz hesaplaşacağız. Onların da aynısını yaşaması çalışacağız. Bu ülkenin geleceği için daha fazla çalışacağız, daha fazla mücadele edeceğiz" dedi.

Ardından konuşan Batman Milletvekili Feleknas Uca, "AKP ve MHP ittifakı tecrit, baskı ve yok etme siyaseti güdüyor. Yaşanan saldırılar onların son demlerini yaşadıklarını gösteriyor. Her gün hapishanelerde cenazeler çıkıyor. Bunlar, Türkiye'den başka dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur.

Gerek komşu devletler, gereksede Ortadoğu'daki siyaseti tıkanan Erdoğan, Ukrayna ve Rusya savaşında barış elçisi olarak öne çıkmaya çalışıyor. Ama içerdi barış yok. 

Bize diyorlar ki iki ittifak var. Bu iki ittifak seçim sonrası neler yapacağını nasıl yöneteceğini görmüyoruz. Üçüncü ittifak temiz siyaset ve yönetim ile barış baharını getirecektir. Avrupa'dan Latin Amerika'ya kadar herkes Sayın Öcalan'a özgürlük diyor. Türkiye'de ise tecrit diyor." diye konuştu.

Ayrıntılar geliyor...