HDP Şanlıurfa basını ile bir araya geldi

TAKİP ET

Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa ulusal ve yerel basın ile Bir araya geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi. Eyyübiye ilçesi sınırlarında bulunan Barutçu Hanında düzenlenen basın açıklamasına HDP Urfa il ve ilçe örgütleri katıldı. Burada basın mensuplarına hitap eden HDP İl Eşbaşkanı Aliye Kızıldamar, Urfa'da birinci parti olduklarını söyledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan HDP İl Eşbaşkanı Ahmet Atış, "Urfa halka giderken ekonomik anlamda bir dokunduk bin ah işittik. Bugün alım gücünün düştüğünü, iktidarın artık çaresiz kaldığını, iktidarın artık gitmesi yönündeki talepler ve sorular geliyor.

Ancak çözümün biz olduğumuzu halka anlattık. Halk da bu noktada duyarlılık gösterdi. AKP'den kurtulmak için gün sayıyorlar. Adaylarımızı Urfa yerelinden seçeceğiz. Genel merkezimiz bu noktada insiyatifin il örgütünde olduğunu söyledi. Urfa için hedefimiz 7 milletvekili çıkarmaktır." dedi.

Ardından konuşan İl Eşbaşkan Aliye Kızıldamar çözüm sürecine ilişkin şunları söyledi,

"Hayvanlardan birer çift alarak bir yola çıktı ve sonunda yaşamı tekrar var etti, tekrar inşa etti. Bugün Türkiye’de yaşamı demokratik temelde inşa etmeye hepimizin ihtiyacı var. Bu temelde Halkların Demokratik Partisi Nuh’un gemisi gibidir, herkesi oraya davet ediyoruz. Biz bunun inşasını şuan gerçekleştiriyoruz. Değerli arkadaşlar o sonraki mesele; kimler aday olacak sorusu gerçekten de ağır bir sorudur.

Biraz daha aslında isimler üzerinden tartışmak gereksiz bir kısır döngüdür. Biz ilkeleri tartışalım, sorunlarımızı nasıl çözeriz bunu tartışalım. Bu anlamda hangi partiler hangi inisiyatifi geliştiriyor, hangi yol ve yöntemi ortaya koyuyor bunu tartışalım.  Bu çerçevede de herkesi tartışmaya, diyaloga, güç birliği yapmaya ve birlikte yürümeye hazırız arkadaşlar.

İspanya örneğini vereceğim. Bakın İspanya’da da yaklaşık 60 yıl süren bir savaş süreci yaşandı. Bunun sonucunda İspanya barış masasına oturdu, taraflar barış masasına oturdular. Biliyor musunuz o barış süreci ne kadar sürdü? 10 yıl sürdü, 10 yıl barışta ısrar edildi arkadaşlar. Barışta ısrar etmek gerekir, barış kolay değildir, barışı inşa etmek kolay değildir. Bu insan yaşamında da böyledir.

Yıkmak çok basittir, küstürmek çok basittir. Ama inşa etmek tekrar, barışı tesis etmek çok zordur. O yüzden barışta ısrar etmek gerekirdi. Eğer biz bugüne kadar barışta ısrar etmiş olsaydık bugün Türkiye çok daha farklı bir noktada olurdu. Hem dünyada hem de bölgede. Ekonomik anlamda, demokrasi anlamında, siyaset anlamında, kültürel anlamda, sanatsal anlamda, eğitim anlamında her yönden çok daha ileri bir noktada olurdu. Çünkü barışın olmadığı bir yerde arkadaşlar, hiçbir şey sağlıklı bir şekilde yürüyemez. Dolayısıyla barış süreçleri önemlidir.

Elbette ki bir barış süreci tekrar gündeme gelirse biz elbette ki barıştan yanayız. Bizler de bunun çabası içerisindeyiz. Bu süreci elbette ki halklarımız adına, Türkiye toplumu adına çok sevinçle karşılarız. Ama önemli olan bunun sürdürülmesidir. Bizde çok kısa sürdü, bir takım durumlardan kaynaklı. Hatta daha sonra öyle bir masa yok da denildi. Halka karşı, ülkemize karşı, haklarımıza karşı sorumlu yaklaşmak zorundayız."