HDP Şanlıurfa il eş başkanı hakkında soruşturma açıldı

TAKİP ET

HDP Şanlıurfa İl Eş Başkanı Ahmet Atış hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Irak’ın Duhok vilayetine bağlı Zaho bölgesine düzenlenen sivillerin hayatını kaybettiği saldırının ardından yaptığı açıklama nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa İl Eş Başkanı Av. Ahmet Atış hakkında soruşturma başlatıldı. 

TCK’nın 216’ncı maddesine istinaden başlatılan soruşturmada Atış “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama” ile suçlanıyor.

HDP il örgütünden yapılan yazılı açıklamada “Biz HDP olarak halkımızdan bu yönlü bir tepki almadık. Halkı bu denli düşündüğünü iddia edenlerin aynı hassasiyeti 525 gündür Urfa adliyesi önünde adalet nöbeti tutan Emine anneye de göstermelerini bekliyoruz. Sokak başlarını mesken edinen uyuşturucu satıcılarına göstermelerini bekliyoruz” denildi. Asıl halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden ve bu halkı aşağılayan sizlerin bu konulardaki duyarsızlığınızdır. Bizim halkımıza veremeyecek bir hesabımız yoktur. Takdir halkımızındır” denildi.