HDP - Yeşil Sol Parti Milletvekili Adaylarını tanıttı

TAKİP ET

Yeşil Sol Parti listelerinden seçime giren Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili adayları tanıtım toplantısında Şanlıurfalılara tanıtıldı.

ŞANLIURFA- Yeşil Sol Parti listelerinden seçime giren Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili adayları, tanıtım toplantısında Şanlıurfalılara tanıtıldı.

Karakoyun İş Merkezi önünde düzenlenen halk buluşmasına katılan milletvekili adayları tanıtıldı. Kalabalık bir kitle tarafından karşılanan milletvekili adayaları seçim otobüsü üzerinden tek tek tanıtıldı. Aday tanıtımından sonra İl Eş Başkanı Ahmet Atış, ile Milletvekili Adayı Ömer Öcalan birer konuşma yaptı.

Seçim otobüsünden kitleye seslenen HDP Şanlıurfa İl Eşbaşkanı Ahmet Atış, Şenyaşar ailesi üzerinden AK Parti’nin Şanlıurfa’dan birinci sırada aday gösterdiği Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı eleştirdi.

Şanlıurfa’ya ağabey olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın gönderildiğini söyleyen Ahmet Atış, “Bu coşku AKP MHP faşizmini bitirecek. Birkaç gün önce basında Urfa’nın abisi AKP tarafından gönderilecek denildi. Bu jargon eski ortaklarına ait. Urfa’nın abilere ihtiyacı yok. Abisi de sözde adalet bakanı, olmayan adalet bakanı buraya abi olarak gönderilmiş.”dedi. 

Ardından konuşan HDP Milletvekili ve YSP Şanlıurfa Milletvekili Aday Ömer Öcalan, “Partisi Kapatma tehdidi ile karşı karşıyadır. Büyük bir kumpasla Halkların Demokratik Partisine kapatma davası açtılar. Halkımızın önünü kapatmak için onlarca oyun oynamaya devam ediyorlar. 

Diğer taraftan adaletle sembolleşmiş, 5 yıldır Urfa’nın adeta kanayan bir yarası haline gelen değerli yoldaşımız, kardeşimiz, yol arkadaşımız bu listededir. Ferit Şenyaşar’la adaletle adaletsizlik arasında bir seçim yapacaktır. Bu şehre liste başı olarak adalet bakanını göndermişler. Biz sesleniyoruz. Önünüzdeki bu kara defteri kapatmak zorundasınız.

5 yl önce Suruç’ta partinizin mensuplarını yaptığı infazla yüzleşmek zorundasınız. Siz Urfa’da Hz. İbrahim’in şehrinde adaleti temsil edemezsiniz. Bu şehirde herkesin gözleri önünde Şenyaşar ailesinin 3 ferdi katledildi. Ailemiz iki yıldır Urfa adliyesinde adalet arıyor. Emine anne şu anda adalet sarayının önünde adalet nöbeti tutuyor. Bozdağ, adaletiniz nerede, Bozdağ Başsavcınız ne yapıyor?” dedi.
 

 

Şanlıurfa HDP siyaset seçim