Hilvan Cezaevinin kanalizasyon suları çevreye zarar veriyor

TAKİP ET

Şanlıurfa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nün açıktan akan kanalizasyon suları Hilvan ilçesinde köylerin içerisinde kadar akıyor. Dereleri takip ederek köylere kadar giden atık sular, insan sağlığını tehlikeye attığı gibi bağ ve bahçelere zarar veriyor.

HİLVAN -  Şanlıurfa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nün açıktan akan kanalizasyon suları Hilvan ilçesinde köylerin içerisinde kadar akıyor. Dereleri takip ederek köylere kadar giden atık sular, insan sağlığını tehlikeye attığı gibi bağ ve bahçelere zarar veriyor.

Hilvan ilçesine bağı kırsal Kırbaşı Köyü’ne bağlı Yalgın Mezrası’nda çevreye zarar veren atık sular, vatandaşları mağdur ediyor. Yıllardır akan atık sular köyde salgın hastalık, sivrisinek üremesi ve kötü kokulara neden oluyor.

Atık suların neden olduğu tahribatı paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, şunları söyledi:

“Hilvan ilçesinde kurulu bulunan Şanlıurfa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nün kanalizasyon suları, açıktan Kırbaşı Köyü’nün Yalgın Mezrası’na akıtılıyor. Cezaevinin atık suları, tarlalardan geçiyor, ekili arazilere zarar veriyor. Fıstık ve badem ağaçları kuruyor. Kanalizasyon pisliği, köyün içme suyuna karışıyor, vatandaşlar hastalanıyor. 

Kirli sudan dolayı hayvanlar telef oluyor. Mezranın ortasında göle dönüşen cezaevi kanalizasyonu, özellikle yaz aylarında vatandaşlar açısından çekilmez bir hal alıyor. Kokudan geçilmiyor. Şanlıurfa Hilvanlıların Anayasa güvencesindeki sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkı ihlal ediliyor. 

Devletin kurumları, Anayasanın “Toprak mülkiyeti” başlıklı 44. maddesine, “Tarım, hayvancılık ve bu üretim dallarında çalışanların korunması” başlıklı 45. maddesine aykırı davranıyor.”

hilvan haberleri hilvan cezaevi hilvan kirbasi mahallesi kanalizasyon suları