Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, Ajans Balıklıgöl'e konuştu

TAKİP ET

Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, Hilvan'a atandığı günden bu yana imza attı. Kaymakam Coşkun Doğan, Hilvan'a atandığı günden bu yana imza attıkları projeleri Ajans Balıklıgöl'e değerlendirdi.

HABER MERKEZİ - ÖZEL HABER

Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, Hilvan’a atandığı günden bu yana imza attıkları projeleri Ajans Balıklıgöl’e değerlendirdi. İlçe için hayata geçirilen önemli projelerde imzası bulunan Kaymakam Coşkun Doğan özellikle eğitim alanında yaptığı çalışmalar ile öne çıkıyor.

Genç, dinamik yapısı ve Hilvanlılar ile kurduğu ilişkiler ile ilçede birçok çalışma yapan Kaymakam Coşkun Doğan’ın en büyük hedefi ise Hilvan’ın eğitim alanında Şanlıurfa’da birinci sıraya yerleşmesi. Eğitime verdiği önem ile dikkat çeken Kaymakam Doğan, Ajans Balıklıgöl ve Hilvan TV’ye verdiği röportajında şu ifadelere yer verdi:

DEPREMDE ÖNEMLİ İŞLER ÇIKARILDI

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ve Pazarcık ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler tüm bölgeyi etkilediği gibi Şanlıurfa'mızı ve Hilvan ilçemizi önemli derecede etkiledi. Tabii depremin ilk günü bize ulaşan verilere göre 19 vatandaşımız yaralanmıştı. Bir öğretmenimiz hayatını üzücü bir şekilde hayatını kaybetmişti. Üzerine Cami minaresinin devrilmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Ben buradan tekrar deprem nedeniyle hayatını kaybeden öğretmenimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Hilvan'da sokakta kalan ailenin imdadına kaymakamlık yetişti

Bunun dışında şükürler olsun ilçemizde bir can kaybı meydana gelmedi. Yaralılarımızın da hayati derecede zaten bir tehlikeleri yoktu. Ancak ilçe merkezinde çok fazla zarar olmazsa da deprem etkisini en fazla Hilvan kırsalında gösterdi. 400 adet yapı hasarlı hale geldi, 180 ağır yıkıldı, 250 küçükbaş ve 7 büyükbaş hayvanımız telef olmuştu.

KIRSALDA ZARAR ÇOK FAZLA OLDU

Biz deprem gününden bu yana Hilvan ilçemizde var olan yaraları sarmak için devletimizin desteği Sayın valimiz Salih Ayhan beyefendinin talimatları ve koordinesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mesai arkadaşlarımızla birlikte sahadaydık. Depremin etkisini en fazla gösterdiği özellikler Kovancı, Kepihisar, Hoşin ve Kuskunlu gibi mahallelerimizi anında ziyaret ettik, sahada bulunduk. Vatandaşlarımızın ile birlikte onların acılarını paylaştık.

‘DEPREM KARŞISINDA EN HIZLI REAKSİYONU GÖSTERDİK’

Hilvan ilçesi deprem karşısında hızlı bir reaksiyon göstererek o gün 155 adet AFAD çadırımız ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtıldı. Bu çadırların kurulumu jandarma komutanlığımıza bağlı personelimiz gerçekleştirdi. Hemen akabinde yine vatandaşlarımıza aynı yardımlar yaptık. Yiyecek yardımlarının yanında ilk hafta 250 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza dörder bin TL olmak üzere toplam 1 milyon TL nakdi yardım ulaştırdık.

Hilvan'da öğrenciler depremzede çocuklar için kermes düzenledi

EŞYASI BOZULANLAR İÇİN KOMİSYON

Kurmuş olduğumuz komisyon ile mal müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz 70 mahallede eşya hasar tespiti taraması yaptılar. Girilmedik ev kalmadı, tüm vatandaşlarımızın eşya anlamında hasar tespit çalışması yapıldı ve şu anda süreç AFAD başkanlığında yürütülüyor. Çevre ve Şehirciliğe bağlı hasar tespit ekipleri de yapıların fiziki anlamda ve statik anlamında hasar tespit çalışmalarını yerine getirdi. Bu çalışmalarımızda çok hızlı bir şekilde tamamlandı.

‘HASARLI BİNALARI 1 AYDA YIKTIK’

Biz Hilvan Kaymakamlığı olarak acil yıkılması gereken binaların yıkımına başladık. Hilvan ilçemizde toplam 500 küsur binayı, acil yıkılması gereken yapıyı bir ay içerisinde yıktık. Burada şöyle bir önemli özellik var; bu yıkım işlemini Biz bir ihale ile yapmadık. Hilvan Kaymakamlığı olarak Şanlıurfa Valiliği'nden kaymakamlığımıza aktarılan ödenek karşılığında araç kiralaması yaptık.

Hilvanlı muhtarlara iyi tarım uygulama eğitimi verildi

3 eskülüvator, 6 kamyon, bir lobet ve ihtiyaç duyduğumuz diğer iş makineleri kiralayarak yakıtını da kendimiz karşılamak üzere 20.000 - 25.000 TL yıkılan ve enkazı kaldırılan bir yapıyı biz Hilvan ilçesinde ortalama 1.700 lira 2000 TL arasında mal ettik. Kamuda bu noktada önemli derecede tasarruf sağladık.

HİLVAN DEPREM KONUTLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımıza bir müjdesiydi bir yıl içerisinde konutların yapılıp vatandaşlarımızın kullanımına sunulması. Bu noktada TOKİ tarafından ilçemizin Hoşin Mahallesi sınırlarında bulunan bir yer için çalışmalar başlatıldı. İnşallah diğer mahallelerde de başlayacak ve vatandaşlarımızın konutlarını teslim edeceğiz.

YIKILAN AHIRLAR YENİDEN YAPILACAK

Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği beraber bir yürüttüğümüz bir projemiz var. Biliyorsunuz hayvancılık Urfa'ya önemli bir girişim kaynağı depremde 181 adet ahırımız yıkılmıştır. Bu noktada vatandaşımızın yaralarını sarabilmek adına bölgesel odaklı toparlanma ve acil eylem planı kapsamında biz inşallah depremde ahırı yıkılan 90 vatandaşımızın 60 metrekare büyüklüğünde kapalı ahırlar inşa edeceğiz. Bununla alakalı da başvuruları aldık. Bu hafta ihalesine çıkmayı planlıyoruz.

Şanlıurfa'da deprem!

DEPREMİN YARALARI EN HIZLI SARAN İLÇE

Biz birlikte güçlüyüz depremin yaralarını en hızlı saran ilçe olduğumuzu ben ifade etmek istiyorum 6 Şubat 2023 tarihinden bu yana özveri ile çalışan sağda bulunan mesai mefhumu göstermeden vatandaşlarımızın tüm yaralarını sarmak adına büyük gayret sarf eden benimle beraber çalışan bütün personellerime daire amirlerimi de buradan canı gönülden teşekkür ediyorum.

İLÇEDE DEVAM EDEN SOSYAL PROJELERİ ANLATTI

Tüm Türkiye'de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma faaliyetleri 3294 sayılı kanun kapsamında yürütülüyor. Bizim bu kanun kapsamında sosyal yardımlara karar veren mütevelli heyetimiz var. Mütevelli heyeti olarak biz sosyal yardımdan sadece nakdi yardımı anlamıyoruz ayni yardımlarla da vatandaşımızı destekliyoruz.  Ayni yardımda da sadece gıda paketi gibi klasikleşmiş yardımları da anlamıyoruz.

Hilvan'da öğrenciler depremzede çocuklar için kermes düzenledi

Ben ilçede göreve başladığım Temmuz 2020 tarihinden bu yana çok çeşitli uygulamalar yaparak vatandaşlarımızı ayni yardım noktasında destekledik. Örneğin vatandaşlara baklava dağıtımı, karpuz dağıtımı başka bir ayni yardım olarak değerlendireceğimiz ihtiyaç sahibi öğrencilerimize eşofman yardımı, giyecek ve ayakkabı yardımı gibi birçok noktada çalışmalar yaptık.

ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ SUNULDU

Örnek olarak verebileceğim bir okulumuzda hala mavi önlük uygulaması devam ediyordu. Okulu ziyaret ettiğimde gerçekten çok şaşırmıştım. Hilvan'da diğer okullarda göremedim mavi önlüğü okulumuzda görünce hemen arkadaşlarla istişare ederek öğrencilerimizin diğer öğrencilerle olan sosyolojik eşitsizliğinin ortadan kaldırabilme adına öğrencilerimize kız öğrenci için sarı erkek öğrenci için gri renkte penyeler dağıttık. O öğrencilerimizde tıpkı diğer öğrencilerimiz gibi sahip olduğu kıyafet serbestliğine kavuşturduk. Biz ilçemizde vatandaşlarımızın arasında var olan maddi eşitsizliği giderebilmek adına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kullanıyoruz. Bu noktada elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

HİLVAN ÜRETEN KADINLAR KOOPERATİFİ KURULDI

Son derece önemli ve vizyon projesi olarak değerlendirdiğim bir oluşumu da ortaya çıkardık. Normalde daha önce Hilvan'da bir kadın kooperatifi söz konusu değildi. Urfa'da da kadın kooperatif sayısı 8'di. Biz kadınlarımızı da sosyal hayatın içerisine dahil etmek, iş gücü piyasasında onların emeğinden faydalanabilecek, onların geçimine bir nebze de katkı olabilmek amacıyla ilçemizde Hilvan Üreten Kadın Kooperatifini kurduk. Bugün bir kooperatifimiz Hilvanlar için üretmekte ve bunlar için çalışmalara devam etmektedir.

Yine Hilvan ilçemize son üç yıldır uyguladığımız çok önemli bir projemiz var Hilvan vefa projemiz kurmuş olduğumuz bir ekip ile 70 mahallemizdeki dezavantajlı vatandaşlarımızı ziyaret ediyor, onların kişisel bakımlarını gerçekleştiriyoruz.

VAKIF FIRIN PORJESİ ÖRNEK OLDU

Vakıf fırın projemizdi o. Aşevi hizmetlerini denetlerken ne yazık ki vatandaşa dağıtılan ekmeğin bayat olduğunu fark ettim. Bir empati yaptım; eğer ki bu bayat ekmek bana çocuklarıma, aileme anneme babama dağıtılsaydı nasıl hissederdim ve bunu getirene bir devlet kurumu olsaydı, devlete bakış açım ne şekilde olurdu dedim de hemen kolları Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber projemizi hazırladık.

Gebe okulundan Hilvanlı anne adaylarına çağrı!

Ankara'ya gittik mesleki ve teknik Eğitim Genel müdürlüğünden belli bir miktarda ödenek aldık ve ahi Evran teknik ve meslek lisesi içerisinde bir fırın oluşturduk yaklaşık 10.000 ekmek üretime kapasitesine sahip fırınımızdan vakfımız bünyesinde hizmet alan 250 aileye günde yaklaşık 1500 taze ekmek ulaştırıyoruz Bu da yine sosyal yardım noktasında önemli sağlayacak bir faaliyet.

GELİRİ OKULA AKTARILIYOR

Burada şöyle bir güzellik de var bu fırını bizim öğrencilerimiz çalıştırıyor Ahi Evran Teknik Ve Meslek Lisesi öğrencilerimiz ekmek üretiyor. Burada böyle bir güzelliği var; ayrıca kamu kaynakları da israf edilmiş olmuyor. Vakfımız tarafından karşılanan bu ekmeklerin ücreti yine kamu kurumu olan okulumuzun döner sermayesine aktarılıyor. Bu şekilde üretilen ekmekleri biz finanse ediyoruz. Hem vakıf hem adam amacına ulaşıyor. Bir kamu kurumu olan Milli Eğitim Bakanlığı'na bakalım Milli Eğitim müdürüne bağlı bir okulumuzun dönerse sonlanmış oluyor.

Bizim eğitim anlayışımızda eğitimde feda edilecek hiçbir fert hiçbir birey yoktur. Her öğrencimiz bizim için eşit derecede öneme sahiptir. Biz bu anlayışla yaklaşıyoruz Hilvan ilçesinden çıkıp doktor olan hakim olan savcı olan Kaymakam olan birçok vatandaşımız hemşerimiz mevcuttur neden devamı gelmesin onlar yapmışsa bizim çocuklarımız neden yapmasın bizim bu noktada en önemli avantajımız öğrencilerimize birebir yakından ilgileniyoruz.”

MİLLİ EĞİTİM EKİBİNE ÖVGÜ

Velilerimiz farklı nedenlerden dolayı öğrencileriyle ilgilenemeyebilir ya da yeterli ilgiyi ona göstermeyebilir ama bizim okullarımızda görev yapan her öğretmenimiz öğrencisiyle azami derecede ilgilenmektedir. Onun daha nasıl başarılı olabilir sorusuna yanıt aratmaktadır. Tabii Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki ekibimiz de bu anlamda çok duyarlı bir ekip. Biz istiyoruz ki Hilvan ilçemiz LGS'de birinciler çıkarsın ya da yerleştirme oranı bir önceki yıla oranla daha çok olsun, buna göre çalışmalarımızı yapıyoruz.”

Kaymakam Coşkun Doğan Kimdir?

Kaymakam Doğan 1989 yılında Ankara’da doğmuştur. İlköğretim eğitimini Ankara Cebeci İlköğretim Okulu’nda, ortaöğretim eğitimini ise Ankara İncesu Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. Lise son sınıfı öğrencisi iken Milli Eğitim Bakanlığı’nca düzenlenen “Okulumuzda Demokrasi” projesinde Çankaya İlçe öğrenci temsilcisi olarak yer almıştır.

2007 yılında girmiş olduğu üniversite sınavının sonucunda Ankara Üniversitesi’nin Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazanmıştır. Bu fakültenin Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi bölümünden 10.06.2011 tarihinde diploma onur öğrencisi olarak mezun olmuştur.  2015-2016 yılları arasında Almanya 'nın Hamburg eyaletinde Almanca Dil Eğitimi almış ve Alman Devlet Yönetim Sistemi üzerinde incelemlerde bulunmuştur.Yüksek Lisans  Eğitimini Konya Necmettin ERBAKAN Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 2020 yılında tamamlayan Kaymakamımız, iyi düzeyde Almanca (Goethe Zertifikat-C1) bilmekte olup, evli ve bir çocuk babasıdır.

Mesleki Kariyeri:

-2011-2013 yılları arasında Halk Bankası Genel Müdürlüğü’nde uzman yardımcısı olarak görev yapmıştır.

- 2012 yılının Aralık ayında yapılan Kaymakam Adaylığı yazılı sınavını kazanmış ve ardından 13.06.2013 tarihinde Çorum Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başlamıştır.

-Vilayet stajını Çorum Valiliği’nde,  teftiş stajını Düzce Gölyaka ve Kaynaşlı ilçelerinde, kaymakam refikliği stajını Yozgat’ın Sorgun ve Mardin’in Midyat ilçelerinde tamamlamıştır. 

- Çankırı – Bayramören İlçesinde Kaymakam vekili olarak görev yapmıştır.

- 2017-2018 tarihleri arasında  Çorum- Mecitözü Kaymakamı olarak görev yapmıştır. 

- 2018-2020 tarihleri arasında Konya- Derebucak Kaymakamı olarak görev yapmıştır.

-14.07.2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Mülki İdare Amirleri Atama Karanamesiyle ilçemize atanmış olup, 27.07.2020 tarihinde ilçemizdeki görevine başlamıştır.

hilvan kaymakami coskun dogan hilvan deprem hilvan egitim