Hırsızların yeni hedefi Bediüzzaman mezarlığı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yaşanan hırsızlık olaylarının  önüne bir türlü geçilemiyor. Yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle vatandaşlar evlerini boş bırakamaz duruma gelirken hırsızlar şimdi de mezarlıklara dadandı.

Şanlıurfa'da yaşanan hırsızlık olaylarının  önüne bir türlü geçilemiyor. Yaşanan hırsızlık olayları nedeniyle vatandaşlar evlerini boş bırakamaz duruma geldi. Kent merkezi ve kırsalında artan hırsızlık vakaları nedeniyle yaşana tedirginlik devam ederken hırsızlar şimdi de mezarlıklara dadandı.

Demir korkulukları söküyorlar

Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesi sınırlarında bulunan Bediüzzaman aile mezarlığına dadanan hırsızlar demir korkulukları ve mezar taşlarını çalmaya başladı. Gece saatlerinde mezarlığa gelen hırsızlar mezarlıkların korunması için monte edilen demirleri söküp götürüyor. Yakınlarını ziyaret etmeye gelen vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şok oluyor.

Mezarları tahrip ediyorlar

Korkulukları çalmakla kalmayan hırsızlar, mezarlarda bulunan mermer ve urfa taşlarını da söküyor. Özellikle su konulan taş parçalarını çalan hırsızlar, mezarlıkları tahrip ediyor.
Mezarlıklarda güvenlik önlemlerinin zayıf olduğunu savunan bazı vatandaşlar yaşananlara tepki gösterdi.