HP amplify etkinliğinin ikinci perdesi beklemeye değer mi?

TAKİP ET

Geçtiğimiz hafta Las Vegas'ta düzenlenen HP Amplify İş Ortağı Konferansı 2024'e üç gün boyunca katıldıktan sonra, ilk tepkimin ilk 24 saat içinde bu kadar çarpıcı biçimde değiştiği bir teknoloji etkinliğine nadiren katıldığımı açıkça söyleyebilirim.

Geçtiğimiz hafta Las Vegas'ta düzenlenen HP Amplify İş Ortağı Konferansı 2024'e üç gün boyunca katıldıktan sonra, ilk tepkimin ilk 24 saat içinde bu kadar çarpıcı biçimde değiştiği bir teknoloji etkinliğine nadiren katıldığımı açıkça söyleyebilirim.

Bilmeyenler için, HP'nin Amplify etkinliği, dijital çağda iş ortaklarını ve müşterileri güçlendirmek için her yıl en son teknolojilerini ve yeniliklerini sergiliyor. Gösteri, HP'nin teknolojinin geleceğine yönelik vizyonunu ve daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir dünyayı şekillendirmedeki rolünü göstermesi için bir platform görevi görüyor.

Arka plan olarak bakıldığında, açılış konuşmalarında önemli içerik veya ana ürün haberlerinin olmaması nedeniyle ilk gün beni pek şaşırtmadı. Şirket liderliği, HP'nin yapay zekayı tam anlamıyla ve sonuç odaklı bir şekilde benimsediğini açıkladı.

Intel'den diğer CEO'lar Pat Gelsinger, Qualcomm'dan Cristiano Amon, Microsoft'tan Satya Nadella ve Alphabet'ten Sundar Pichai, HP CEO'su Enrique Lores ile yapılan kısa gerçek zamanlı röportajlarla büyük isimlerin yıldız gücünü ekledi. İlgili şirketlerinin yapay zeka iş fırsatını en üst düzeye çıkarma taahhütleri hakkında konuştular, ancak bunun nasıl yapılacağına dair çok az bilgi verildi .

HP'nin yapay zekayı benimsemek için stratejik bir dönüş yapma konusundaki aciliyeti konferansın ilk gününde açıkça görüldü; ancak spesifik kanıt noktaları ve şirketin bu konuda ne yapacağını bulmak zordu.

Sonra ikinci gün geldi.

HP'nin İkinci Perdesi

İkinci günde işler biraz daha ilginçleşti. Her zaman eğlenceli olan Nvidia CEO'su Jensen Huang ile sahnede yapılan bir röportaj, AI tabanlı içerik oluşturmada muazzam verimlilik sağlayan Nvidia destekli HP iş istasyonları ile AI iş fırsatını renkli bir şekilde çerçeveleyerek kalabalığa enerji verdi.

Huang röportajının ardından etkinlik, HP Kişisel Sistemler Başkanı Alex Cho'nun bu yılki Amplify'ın özünü tanımlayan güçlü sunumuyla başladı. Benim görüşüme göre Cho, karşılaştığım herhangi bir üst düzey teknoloji cihazı şirketinin ticari müşterileri için yapay zeka değer teklifinin en tutkulu, en bilgili ifadesini verdi.

Cho, PC pazarını yeniden canlandırmak için bir yarış başlatacağına inandığı yeni nesil yapay zeka destekli iş dizüstü bilgisayarlarını, masaüstü bilgisayarlarını ve iş istasyonlarını tanıttı. Hibrit bir çalışma alanında yeni üretken yapay zeka iş yüklerini mümkün kılmak için oluşturulmuş yeni cihazlarla şimdiye kadarki en büyük "AI PC" portföyü olduğunu iddia etti. Bu cihazlar AMD, Intel ve Nvidia'nın en yeni AI işlemci çözümlerini içeriyordu.

Cho'nun bu yapay zeka devriminin hızlar ve ilerlemelerle ilgili olmadığı yönündeki gözlemi, çoğu teknoloji şirketinin ürünlerini tipik olarak pazarlama ve mesaj verme biçimine dair hoş bir çürütme niteliğinde.

Bunun yerine kullanım senaryoları, kişiler ve deneyimler tarafından etkinleştirildiğini belirten Cho, yapay zeka devriminin yalnızca teknolojinin bir sonucu olmayacağını belirtti. Cho bunun yerine şunu belirtti: "[HP] dünyanın temel yeterliliğini, üretkenliğini ve yaratıcılığını değiştiriyor."

Cho, bu yıl pek çok ilgi çekici gelişmeden, özellikle de HP'nin yapay zeka bilgisayarları ve iş istasyonlarındaki ürün liderliğinden bahsetti.

HP, AMD tabanlı mobil iş istasyonlarında, en çok tasarım ödülünü kazanan Intel'e göre %30 daha yüksek performans ve daha iyi pil ömrü olduğunu belirtti. Büyük dil modelleri veya LLM'ler üretken yapay zeka uygulamalarının özü olduğundan ve genellikle masaüstü bilgisayarlarda geliştirildiğinden bu nokta çok önemlidir.

AI Studio İşleri Karıştırıyor

HP'nin Nvidia tabanlı AI Studio'sunun duyurusu hemen dikkatimi çekti. AI Studio, genel AI uygulamaları oluşturmada önemli bir açığı kapatıyor ve ekip haklarını ve görevlerini yönetmede bir adım daha atıyor. Bu ikinci unsur oldukça ilgi çekicidir çünkü gen yapay zeka gelişimi birden fazla bireyin çalışmasını gerektirir.

Yüksek Lisans'ların geliştirilmesi yüz milyonlarca dolara mal olabileceğinden, gen yapay zeka uygulamalarını devreye almakla ilgilenen şirketler maliyetleri korumak için çabalıyor. AI Studio, LLM gelişimini daha hızlı, daha ucuz ve daha iyi hale getirmek isteyen şirketler için önemli bir panzehirdir.

Yüksek Lisans Geliştirmek Pahalıdır ve Çoğunlukla Bürokratiktir

Peki AI Studio'yu AI alanındaki benzer tekliflerden ayıran şey nedir? Amplify'da HP'nin iş istasyonu duyurularının yayınlanmasından önce çoğunlukla yalnızca Nvidia ve IBM'in “tam yığın” çözümlere sahip olduğunu hatırlamak önemlidir. Nvidia da kendi özel ve pahalı iş istasyonlarını oluşturmak zorunda kaldı.

LLM'lerin karmaşık doğası, karmaşık olan ve belirli çok kullanıcılı işbirlikçi gereksinimleri gerektiren, geleneksel yazılım yönetimini yetersiz kılan benzersiz güvenlik protokolleri gerektirir.

HP, yapay zekayı dahili olarak kullanma konusunda şeffaf olsa da, şirket yapay zeka konusunda yeni ve bir yazılım uzmanı olarak dilin ucuna gelmiyor. Ancak HP, son birkaç yılda özellikle milyonlarca indirmeye ulaşan HP Wolf Security yazılımı ve HP Smart uygulamasıyla birçok mükemmellik örneği sergiledi.

HP'nin AI Studio konusunda Nvidia ile yaptığı çalışma, ortaklığın dengeli bir yapay zeka işbirliği ve yönetim çözümü üretmesi açısından kritik önem taşıyor. Sonuç, veri mühendislerinin bürokratik yönetim ve raporlama kısmını yöneten yazılım olan yapay zeka projesine odaklanmasına olanak tanıyan bir araçtır.

Kapanış Düşünceleri

Genel iş perspektifinden bakıldığında, sektör analistlerinin 2024'ün ikinci yarısında daha fazla AI bilgisayarının pazara katılmasıyla birlikte bilgisayar yükseltmelerinde bir "süper döngü" beklendiği ve bu yazının ardından Windows 11'in yenileneceğini bekledikleri göz önüne alındığında, HP'nin yapay zekaya yönelmesinin anlaşılması kolaydır. -Covid dönemi gerilemesi.

Elbette HP, ürünlerini tüketiciler ve şirketler için farklılaştırmak amacıyla yapay zekayı kullanan çok sayıda bilgisayar tedarikçisi arasında yer alıyor. Yine de Amplify'ı takip eden iş mesajlaşması, hassasiyeti ve titizliğiyle ön plana çıkıyor.

Üstelik HP Amplify, AI içerikli bir iş bilgisayarı veya iş istasyonu aramak için ilgi çekici ve yatırım getirisi odaklı nedenlerin temelini oluşturan katıldığım ilk etkinlikti.

Alex Cho, bu iddiayı bu kadar coşkulu ve açık bir şekilde ortaya koyduğu ve birçok şirketin yapay zekayı pazarlama çabalarını aksatmaya başlayan bazı belirsiz ve kalın iddialardan kaçındığı için özel bir övgüyü hak ediyor.

Elbette HP Amplify etkinliği neredeyse tamamen şirketin müşterileriyle olan ticari ve kurumsal ilişkilerine odaklanıyor. HP, tüketicilerle yapacak çok işi olmasına rağmen kurumsal müşterilerini yapay zeka çözümleriyle buluşturmak için iyi düşünülmüş ve kasıtlı bir plan sundu.

Microsoft ve Windows 11'deki Copilot girişimi, tüketicileri AI gömülü bir bilgisayarın yükseltilmeye değer olduğuna ikna etmek için ağır işlerin çoğunu yapacak olsa da jüri hala dışarıda.

HP Amplify duyuruları yukarıda özetlenen yapay zeka müşteri portföyüyle sınırlı değildi. HP, kanal ortaklarına HP'nin Poly ürün yelpazesinde eğitim ve yapay zeka tabanlı iyileştirmeler konusunda yardımcı olacak iş ortaklarıyla ilgili programları açıkladı.

Amplify'da duyurulan özellikle ilginç bir Poly video konferans yapay zeka özelliği, dikdörtgen masa düzeninde konferans görüşmelerini rahatsız eden "bowling salonu" etkisini ortadan kaldırıyor.

HP Tasarım ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Stacy Wolff, şirketin, HP'nin muazzam yazıcı sarf malzemeleri işine rağmen çoğu zaman takdir edilmeyen, ürün ambalajlarını daha sürdürülebilir ve çevre dostu hale getirme konusundaki muhteşem çalışması hakkında mükemmel bir sunum yaptı.

Ancak uzun vadeli bakış açısıyla HP, iş düzeyinde daha şüpheci olan bazı gözlemcileri, 76 yıllık şirketin hâlâ yenilik yapabileceğine, yön değiştirebileceğine ve kendini yeniden keşfedebileceğine ikna etmeyi başardı.

PC'lerde yerel yapay zekanın güvenliğin ve gecikme süresinin azaltılmasının ötesinde somut faydalarını iletmek için daha fazla çalışma yapılması gerekiyor, ancak bu başka bir güne bırakılabilir. Yılın HP Amplify etkinliği, biraz sabrın bazen beklemeye değer olabileceği atasözünün doğruluğunu kanıtladı.