HÜDA PAR: Siverek ölüm yolu

TAKİP ET

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı Diyarbakır-Şanlıurfa yolunun Siverek şehir merkezinden geçmesinden dolayı yaşanan sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini gündeme taşıdı.

SİVEREK- HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı Diyarbakır-Şanlıurfa yolunun Siverek şehir merkezinden geçmesinden dolayı yaşanan sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini gündeme taşıdı.

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu hafta Siverek İlçe Başkanlığına yer verdi. Siverek'teki yol sorunu ve bu soruna yönelik çözüm önerileri ele alındı.

Konuyla ilgili konuşan HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdurrahim SIMAK “Bu hafta Siverek'imizi Şanlıurfa'ya ve Diyarbakır'a bağlayan yolun yaşatmış olduğu mağduriyetleri gündeme getireceğiz” dedi.

"Kazada bir aile yok oldu"
 
Konuyla ilgili bir vatandaşlar “Bu yol çok tehlikelidir. Özellikle çok kalabalık oluyor. Seçim zamanı belediye başkanı olsun, milletvekili olsun gelip bize söz veriyorlar. Diyorlar biz bu yolu kaldıracağız. Şehir dışına taşıyacağız. Gerçekten bu yol çok tehlikelidir. Örneğin, geçen hafta yine bu yolda kaza oldu. Bir aile yok oldu. İki aile fertleri yoğun bakımda, kız çocukları vefat etti. Bu yola bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Biz devlet büyüklerimizden bunu istiyoruz. Artık yeter! Gerçekten perişan olmuşuz, mağdur olmuşuz. Gerek artık buna bir çözüm bulunması lazımdır” dedi. 

"Bu yol şehri kaldırmıyor artık"

Başka bir vatandaş ise “Bu Yolda çok kaza oluyor. Bu yolu buradan bir an önce kaldırın. Yetkililere sesleniyoruz; bu yolu kalabalıktır. Burayı kaldırmıyor artık. Bu yolda çok kaza oluyor. Çok mağduriyetler yaşanıyor. Yeter artık annelerin ciğeri yanmasın. Siverek gelişmiş, büyümüş... Bu yol çok kalabalık oluyor, bu yolu kaldırın" diyerek bu yolun oluşturmuş olduğu mağduriyetlere dikkat çekti.

"Her seçimde söz verilip seçim bitince unutuluyor"

Son olarak HÜDA PAR Siverek İlçe Başkanı Abdurrahim SIMAK “Büyüyen ve gelişen şehrimizle birlikte artık bu yol yetersiz kalmaktadır. Her yıl onlarca canımızı yitirmekte, onlarca yaralımız olmaktadır. Her seçim döneminde burasının çevre yolu olarak düzenleneceği vaatleri verilmekte, seçim bittikten sonra maalesef o sözler unutulmakta” dedi.

"Artık başka canlar yanmasın!"

Sımak son olarak “HÜDA PAR olarak yetkililere çağrımız; verilen sözlerin bir an önce tutulmasını ve çevre yolunun yapılmasını talep ediyoruz ya da Otogar Kavşağı, halk arasında Şirinler Kavşağı, Şirin Kuyu Kavşağı ve Mehmetçik Kavşağının dalgıç sistemi yapılmasını talep ediyoruz. Artık başka canlar yanmasın, canlarımız gitmesin diyoruz” dedi.
 

şanlıurfa siverek kaza hüda par siyaset