İHD: Derhal idari soruşturma başlatılmalıdır

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yakalanan hırsızı tokatlayan polisin yer aldığı görüntülerim ortaya çıkması kentte ve sosyal medyada tepkilere neden oldu. Yaşanan olaya ilişkin Şanlıurfa Valiliğinde yapılan açıklama zanlının suç dosyasının kabarık olmasına dikkat çekilmesine İnsan Hakları Derneği (İHD) Şanlıurfa Şubesinden tepki geldi.

Şanlıurfa’da yakalanan hırsızı tokatlayan polisin yer aldığı görüntülerim ortaya çıkması kentte ve sosyal medyada tepkilere neden oldu. Yaşanan olaya ilişkin Şanlıurfa Valiliğinde yapılan açıklama zanlının suç dosyasının kabarık olmasına dikkat çekilmesine İnsan Hakları Derneği(İHD) Şanlıurfa Şubesinden tepki geldi.

Şanlıurfa Valiliğinin yaptığı açıklama ile yaşanan kötü muameleyi savunduğunu iddia eden Urfa İHD’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Haliliye ilçesinde polis tarafından şüpheli bir şahsa yönelik yapılan darp ve hakaret karşısında hukuka ve insan haklarına bağlı olduğunu söyleyen bir devletin yerel makamı olan Valilik tarafından bu kötü muamelenin savunulması ve kabul edilemez.

‘Muameleyi hak etti iması’

Şüphelinin sabıka kaydının kamuoyuna duyurularak bu muameleyi hak ettiğinin iması endişe verici bir tutumdur. Kentin güvenliğini sağlamakla görevli olan kolluğun hukuka aykırı davranması ve bağlı oldukları Valilikçe bu fiillerin savunulması bu endişeleri haklı çıkarmaktadır.

Şanlıurfa'da polis şüpheliye tokat attı: Valilik açıklama yaptı

Valilik hukuk ile yönetilen bir devlette idari bir kurum olduğu bilinciyle hareket ederek toplumun ve bireyin hak ve özgürlüklerinin korunduğu yasalara uygun davranıp işkence ve kötü muamelede bulunan kişiler hakkında derhal idari soruşturma başlatmalıdır.”