İl Başkanı Döğmeci: Geç de olsa doğru karar

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı İsa Döğmeci İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı İsa Döğmeci İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesinin geçte olsa doğru bir karar olduğunu dile getiren Döğmeci; konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

"Milli Görüşün ikinci 40 yıl yürüyüşünü başlatan Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan, iktidar olamadan nasıl iktidar olunur bunu kısa bir sürede ispatlamıştır. Ayasofya'nın cami olarak açılmasını dile getirmiş ve kamuoyu oluşturmuştur. Elhamdülillah Ayasofya cami olarak açılmıştır. İstanbul sözleşmesinin birçok kalabalık maddeden oluştuğunu fakat itirazımız olan kısımların kadına şiddet karşıtı maddeleri değil, içinde cinsiyet eşitliği adı altında sıkıştırılmış inancımıza ve toplum değerlerimize uymayan maddelerin olduğunu göz önünde bulundurulmadan imzalandığını, iktidarın kendisinin de Yeniden Refah Partisinin dile getirmesinden sonra kabul ettiğini birçok platform da dile getirdiğine şahit olduk.

Sözleşmeyi okumadan hala yorum yapan bir çok akademisyen ve siyasetçimiz var. Yapılan hatadan dönülmesi memnun edicidir. Kadına şiddetin önlenmesi Avrupa'dan ithal edilen sözleşmelerle değil kendi inanç ve toplum yapımıza göre kendi düzenlediğimiz kanunlarla olur. Tarihten ve geçmişinden ders çıkaramayan siyasetçimiz, akademisyenimiz veya kendini aydın olarak tanımlayan kesimler, toplumun inancına ve yapısına aldırış etmeden bizi her platformda dışlayan Avrupa hayranlığı yapmaya devam ediyorlar.

Dr. Fatih Erbakan liderliğinde doğruları söylemeye devam edecek ve milli görüşün tek temsilcisi olarak inancımıza ve toplum yapımıza uygun milli yasalar ve programlarla doğruları savunmaya devam edeceğiz."