İl sayısının 100'e çıkması yönünde bir karar yokmuş

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, il sayısının 100'e çıkarılacağıyla ilgili sözlerinin yanlış yansıtıldığını söyledi.

Demiröz, Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen Kültürel Etkileşim ve Yöresel Yemekler” ile “Zanaatkar Eller Ahlat’ta” etkinliklerinin açılış programında konuştu. 

“İnşallah hedefimiz bu bölgenin, Sayın Devlet Bahçeli’nin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verdiği kararla Türkiye’nin il sayısının 100’e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat’ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım. Bu müjdeyi de size bu güzel şenlikte ifade edeyim” diyen Demiröz’ün sözleri, il olmayı beklenen ilçelerde heyecana yol açtı. 

“Yaptığım konuşma yanlış yansıtıldı”

Sosyal medyada gündem olan sözleriyle ilgili ikinci bir açıklama yapan Demiröz, konuşmasının yanlış yansıtıldığını söyledi. Demiröz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Ahlat’ta yaptığım konuşma, bazı yayın organlarında “İl sayısı 100’e çıkarılacak” şeklinde yanlış yansıtılmıştır. Bu hususta verilmiş bir karar yoktur. Oysaki konuşmamda; “Türkiye’nin şehir sayısının 100’e çıkarılması halinde Ahlat’ın bunların arasında yer alacağı” temennisidir” ifadelerine yer verdi.