İmam Keskin Buğday Pazarında gerginlik!

TAKİP ET

Eyyübiye İmam Keskin Buğday Pazarında Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen kişi ya da kişiler pazar içerisindeki bir alanda kazı yaptı.

Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesi sınırlarında yer alan İmam Keskin Buğday Pazarında Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen kişi ya da kişiler pazar içerisindeki bir alanda kazı yaptı.

Taziye evi yapılacak iddiası!

İddiaya göre bölgede bulunan bir aşiret taziye evini genişletmek üzere buğday pazarına ait alanda izinsiz bir şekilde kazı yaptı. Olayı duyan pazar esnafı bölgeye akın etti. Söz konusu kazı alanında herhangi bir yapıya izin vermeyeceklerini söyleyen esnaf gerekirse Ankara’ya kadar gideceklerini dile getirdi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

'Kim izin vermişse gelsin pisliğini temizlesin!'

Burada bir açıklama yapan İmam Keskin Buğday Pazarı Başkanı Kemal Uflaz,  “Kim izin vermişse gelsin bu pisliğini temizlesin. Buğday pazarı komple ayaktadır. Bu tatil gününde buğday pazarının içini kazmışlar. Bu hangi karanlık ellerse bunu lütfen bir an önce sona erdirsin. Burayı eskisi gibi doldursun.

'Karanlık ellerinizi buğday pazarından çekin!'

Aksi takdirde Vali beye çıkacağız, emniyet müdürümüze çıkacağız. Esnaf arkadaşlarım sizlerden ricam taşkınlık yapmadan sesimizi güzel bir şekilde bütün herkese duyuralım. Gerekirse Ankara'ya gerekirse meclise kadar gidelim. Bu karanlık ellerinizi buğday pazarı üzerinden çekin!” dedi.

'İzahat bekliyoruz, takipçisiyiz!'

Yaşananlarını sosyal medya hesabından paylaşarak duruma tepki gösteren DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, "Eyyubiye İmam Keskin Buğday Pazarında bloklar arasındaki yol bayram tatilinde kimsenin olmayışı fırsat bilinerek kazılmış bu alan kime peşkeş çekilmek istenmektedir. Esnaf sesini duyurmak istemekte hiç bir yetkiliden net bir cevap alamamaktadır. İzahat bekliyoruz, takipçisiyiz!"dedi.