İYİ Partili isimden şaşırtan 'Kürt halkı' çıkışı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Ali Bucak sosyal medya hesabından ezber bozan bir çıkış yaptı. 

Şanlıurfa’da İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Ali Bucak sosyal medya hesabından ezber bozan bir çıkış yaptı. 

Sık sık Kürtlere ilişkin yaptığı çıkışlar ile  gündeme gelen İYİ Partili genç siyasetçi Ali Bucak, yine şaşırtan bir çıkış geldi. Türkiye’de yaşayan bütün milletlerin kendi dillerini, kültürlerini gelenek ve göreneklerini yaşatması gerektiği ifadelerine yer verdi.

Partisinin çizgisi dışında bir çıkış yapan Ali Bucak, sadece Kürtlerin değil Anadolu’daki bütün milletlerin kendi kültürleriyle yaşamasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. 

Kürt halkı ile alakalı paylaşımlarının sadece kendisini bağladığına dikkat çeken Bucak şunları söyledi:

“Kürt halkı ile alakalı zaman zaman düşünce ve söylemlerimi dile getirdiğim doğrudur. Bu düşünceler sadece bana ait olup hiç bir siyasi tüzel kişiliği bağlamaz. Kürt dilinin gelişmesi, Kürtlerin kültür, gelenek ve göreneklerini yaşatması bana mutluluk verir. 
Kürtler barışık olduğu bütün toplumlara kültürel ve sanatsal değerler kazandırmıştır.

Sadece Kürtler değil, Anadolu'daki bütün diller gelişmeli bütün halklar kendi kültürlerini sonuna kadar yaşamalıdır.Türkiye'nin ve Anadolu'nun en büyük hazinesi budur.”
 

ali bucak iyi parti iyi parti urfa kurtler kurt halki