Kafa kesmekle tehdit eden şahıs gözaltına alındı

TAKİP ET

Batman'da bir sokak röportajında muhalefet partilerini kafir olmakla suçlayıp kafalarını kesmekle tehdit eden şahıs gözaltına alındı.

Batman’da bir sokak röportajında muhalefet partilerini kafir olmakla suçlayıp kafalarını kesmekle tehdit eden şahıs gözaltına alındı.

İsminin İsmail Cevher Kasımoğlu, olduğu öğrenilen şahıs, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde, “Ben o köpeklere oy vermem, ateistlere vermem, kafirlere vermem. Dinsizlere vermem. Biz devletçiyiz. Devleti de savunuyoruz. Köpeklere oy vermeyiz. Onları destekleyen de onlar gibi kafirdirler. Bunlar Kuran-ı Kerim’e düşmandırlar. Dine düşmandırlar. Nerede ekonomi kötü. Erdoğan’a dokunsalar var ya kafalarını keseceğim. Biz cihada hazırız” diye tehditler savurmuştu.

Muhalefeti ve onlara oy verenleri tehdit eden Kasımoğlu, dün de sosyal medyadan bir paylaşım daha yaparak herhangi bir terör örgütüne mensup olmadığını söyledi. Şahıs, söylediği sözlerin öfkeden dolayı gerçekleştiğini belirterek özür dilemeyi de ihmal etmedi. Kasımoğlu’nun emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

BAŞSAVCILIKTAN OLAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonrası bir açıklama geldi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Sosyal medya ve haber sitelerinde gündeme gelen ve bir sosyal medya mecrasında yayınlandığı tespit edilen video içeriğine ilişkin olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturmaya başlanmıştır. Şüpheli tespit edilmiş olup, olaya ilişkin soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi.