Kalkan-17 operasyonu! 881 düzensiz göçmen yakalandı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik gerçekleştirilen 'KALKAN-17' operasyonlarında, 44 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü ve 881 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu. 

6 ilde Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik Jandarma tarafından 4 gün süren “KALKAN-17” operasyonlarında, 44 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü ve 881 düzensiz göçmen yakalandı.

Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Daire Başkanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Muğla ve Van’da 4 gün süren operasyonlarda;

Yakalanan Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerinin, 15’i tutuklandı, 11’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri sürüyor. 
 
Ayrıca operasyonlar sonucu düzensiz göçmenlerin arasına karışarak sınırı geçmeye çalışan; 4 BTÖ mensubu ve 2 FETÖ şüphelisi yakalandı.

Operasyonlar sonucu:

Ruhsatsız tabanca, 

AK-47 Piyade Tüfeği,

24 adet araç,

1 adet sürat teknesi,

Çok miktarda Türk Lirası, döviz ve 

Çok sayıda dijital materyale el konuldu.

6️⃣ ilde Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik Jandarma tarafından 4️⃣ gün süren “KALKAN-17” operasyonlarında;
4️⃣4️⃣ Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü ve
8️⃣8️⃣1️⃣ Düzensiz Göçmen Yakalandı️

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;
İnsan kaçakçılığı… pic.twitter.com/0FhI0UqW56

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) March 27, 2024

operasyon göçmen asayiş