Kamu çalışanlarına ne kadar zam yapılacak?

TAKİP ET

Kamu çalışanlarının maaşlarına enflasyonun üzerinde bir artış yapacaklarını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Temmuz'da yapacağımız düzenlemelerle birlikte bu rakamlar kamu çalışanlarımıza enflasyon karşısında bir nefes aldıracak' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu’nun (Kamu-Sen) 30’uncu Kuruluş Yıldönümüne katıldı.

Burada yaptığı konuşmada 3600 Ek Gösterge konusunun başlangıçta 4 çalışma grubuna verilmek üzere tartışıldığını fakat tüm kamu çalışanlarına yayıldığını hatırlatan Bilgin, “Yaklaşık 5,3 milyon kamu çalışanı bu ek gösterge düzenlemesiyle yeni haklara sahip oldu. Daha önce hiç göstergesi olmayanlara gösterge verdik, dolayısıyla Temmuz’da yapacağımız düzenlemelerle birlikte bu rakamlar kamu çalışanlarımıza enflasyon karşısında bir nefes aldıracak” dedi. 



Bakan Bilgin, kamu çalışanları için yapılacak düzenlemeye ilişkin şunları söyledi:

“Enflasyon diyelim ki yüzde 37, yüzde 40, ne gerçekleşirse gerçekleşen enflasyonun üzerinde kamu çalışanlarımızı koruyan bir oran, onlara sosyal bir koruma ilave zammı yapacağız. Dolayısıyla Türkiye’nin emekçileri, Türkiye’nin çalışanları endişe etmesinler, Türk Devleti onların yanındadır. Türk Devleti sosyal bir devlettir ve sosyal devlet çalışanlarını koruyan, gözeten bir devlettir. Türkiye bu Temmuz’dan itibaren sadece çalışan memurlarının, kamu çalışanlarının değil, aynı zamanda emekli olan kamu çalışanlarını 3600 ek göstergeyle koruduğumuz gibi, onlara ilave haklar verdiğimiz gibi, bu defe da enflasyona karşı aynı oranlarda koruyucu sosyal düzenlemeyi onları da kapsayacak şekilde gerçekleştireceğiz. Sadece kamu çalışanlarını mı, memurları mı? Hayır, işçilerimizi de, emekli işçilerimizi de aynı şekilde koruyacağız. Peki, çalışan işçilerimizle ilgili bir düzenleme yapacak mısınız; sık sık sorulan sorulardan biri bu. Elbette çalışan emekçilerimizi korumak bizim görevimizdir. Önceki hafta sendikacılarımızla işçi sendikalarıyla, bugün sabah işveren sendikalarımızla görüştüm, bu konuda da çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalar tamamlandığı zaman önümüzdeki hafta başında veya hafta ortasında bunu da kamuoyuyla paylaşacağım. Daha birçok düzenleme yapıyoruz, birçok koruyucu düzenleme yapıyoruz.”