Karadağ: Mali Müşavirlere yeşil pasaport verilmelidir

TAKİP ET

Şanlıurfa Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Karadağ, 1 Mart Muhasebeciler Günü ve 1-7 Muhasebe Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

Şanlıurfa Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Karadağ, 1 Mart Muhasebeciler Günü ve 1-7 Muhasebe Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı. 1 Mart Muhasebeciler Günü ve 1-7 Muhasebe Haftası nedeniyle Şanlıurfa'da bir açıklama yapıldı. Açıklamayı yapan Şanlıurfa Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Karadağ, yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini iletti.

'PANDEMİ DÖNEMİ OLUMSUZ ETKİLEDİ'

Özellikle pandemi döneminde çok zor şartlarda çalıştıklarını aktaran Karadağ, “Mali Müşavirlerin pandeminin zor şartlarında, görevleri başında işletmelerimize ve ülkemize hizmet vermeye devam etti. Bu zor şartlarda çok sayıda meslek mensubumuz hastalandı, bazı meslektaşlarımız aramızdan ayrıldı. Hastalık ile mücadele edenlere şifa vefat edenlere rahmet diliyorum.

Mali Müşavirler, sundukları hizmetler ile işletmelerin yaşam döngülerini sürdürebilmelerini, yeni süreçlere kendilerini hazırlayabilmeleri, finansal piyasaların etkinliğini koruyabilmeleri, kamu finansmanın sürekliliğini sağlayabilmeleri için hayati bir rol üstlenmektedirler. Sürekli gelişen, değişen, dinamik bir mesleğin mensuplarıyız. Sürekli kendini yenileyen dinamik yapımız geleceğe uyumun anahtarı olacaktır. Mesleki dayanışmamızı ve birlikteliğimizi güçlendirerek gelişimimizi sürdüreceğiz.

İşletmelerin muhasebe ve denetim işlemlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin artırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan Mali Müşavirlik mesleğinin önemli sorunları da bulunmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

'SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ'

Yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini de ileten Karadağ, şu sözleri kullandı:

“Çözümünü talep ettiğimiz sorunlarımız şunlardır:

Mücbir sebep hali genişletilmedir.

Serbest Meslek Erbabında KDV, gelir vergisinde olduğu gibi tahsilat esası geçerli olacak şekilde düzenlenmelidir.

Mali Müşavirlik hizmetlerinde KDV indirimi yapılmalıdır.

Mali Müşavirlere Arabuluculuk yetkisi verilmesi gerekmektedir. -Beyanname imzalatma zorunluluğunun kapsamının genişletilmesi gerekmektedir.

-Mali tatile ilişkin süreler uzatılmalıdır.

-Mali Müşavirlere yeşil pasaport verilmelidir.

Mali Müşavirlerin, Yeminli Mali Müşavirlerin ve Bütün Muhasebe Ailemizin 1 Mart Muhasebeciler Gününü Kutluyor, Sağlıklı, huzurlu günler diliyorum.”