Karaköprü'de milyonların gömüldüğü proje çürüyor!

TAKİP ET

Şanlıurfa Karaköprü'de milyonlarca lira harcanarak yapılan Yaşam Park çürümeye terk edildi. Engelliler için yapılan tuvalet içler acısı bir haldeyken, parkın içindeki binalar dökülüyor. Parktaki eksiklikler dikkat çekerken, Karaköprü Belediyesinin 'Vizyon Proje' olarak lanse ettiği parkın nasıl bu hale geldiği ise bilinmiyor.

2016 yılında temelleri atıldı, bugüne kadar birkaç kez açılış yapılacağı söylendi. Ancak beklenen açılışın kesin tarihiyle ilgili beklenen resmi açıklama bir türlü yapılmadı. Karaköprü’de ‘Vizyon proje’ olarak lanse edilen ve 110 dönümlük alana inşa edilen Yaşam Park, kaderine terk edildi. 



TUVALETİN HALİ İÇLER ACISI BİR DURUMDA

Açılış tarihiyle ilgili net bir bilgi olmayan parktaki çalışmaların kısa süre önce tamamlandığı belirtiliyor. Ancak parka gelen vatandaşlar, iddiaya göre güvenlik zafiyetinden dolayı bir daha gelmek istemiyor. Yaşam Parkında en büyük haksızlığa ise engelli vatandaşlar maruz kalıyor. Tüm yönleriyle engellilerin erişimine uygun olmadığı görülen parktaki engelli tuvaletinin kapıları bile yine iddiaya göre kapalı tutuluyor. Tuvalet kapısındaki kapı kolunun sökülmesi ise dikkatlerden kaçmıyor. Bu durum, engellilerin tepkisine yol açıyor.



Engelli vatandaşlar, Yaşam Park’taki bu sorunlardan dolayı istedikleri gibi zaman geçiremezken, koronavirüs salgınının yaşandığı bir dönemde lavabo ve tuvaletlerin içinde bulunduğu durum düşündürücü.



BEKLENEN BAHAR BİR TÜRLÜ GELMEDİ

2017 yılının Aralık ayında parkı ziyareti sırasında “Biz Karaköprü için elimizden gelen her hizmeti yapıp çalışmaya devam edeceğiz” diyen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, açılışı bahar aylarında yapacaklarını belirtmişti. Ancak, bugüne kadar parkın açılışıyla ilgili bir girişim, kamuoyuna yansımadı.