Karaköprü Kızılay Şubesi, depremzede çocuklara psikososyal destekte bulundu

TAKİP ET

Karaköprü Kızılay Şubesi, Kanuni Sultan Süleyman İlk ve Ortaokulunu ziyaret ederek deprem sonrası psikososyal destekte bulundu. Düzenlenen program kapsamında çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan yıkıcı depremlerin ilk saatlerinde saha çalışmalarına başlayan Karaköprü Kızılay Şubesi dikkat çekmeye devam ediyor. Deprem sonrası çocukları rehabilite amaçlı düzenlenen bir program ile çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Avukat Osman Aslan başkanlığında saha çalışmalarına devam eden Karaköprü Kızılay Şubesi, deprem sürecinde çadır kurma, battaniye dağıtımı, çorba ikramı gibi çalışmalar ile sahada farkını ortaya koydu.

Sadece Karaköprü bölgesiyle sınırlı kalmayan Karaköprü Kızılay Şubesi, diğer merkez ilçelerde de çalışmalar yürüttü. Haliliye’de KYK yurtlarında kalan depremzedelerin ziyaret ederek eksiklerini gideren Karaköprü Kızılay Şubesi yönetimi ve gönüllüleri son olarak Eyyübiye ilçesinde bulunan depremzede çocuklara yönelik etkinlik düzenledi.

Deprem sürecinden olumsuz etkilenen çocukları Kanuni Sultan Süleyman İlk ve Ortaokulunu ziyaret eden Karaköprü Kızılay Şube Başkanı Osman Aslan ve ekibi çocuklara Psikososyal destek hizmetinde bulundu. Aralarında uzmanların da bulunduğu ekip ile okulda çocuklar ile bir araya gelen Başkan Osman Aslan çocuklar ile yakından ilgilendi.

Yapılan çalışmaya ilişkin bir açıklama yapan Karaköprü Kızılay Şube Başkanı Osman Aslan, “Kanuni Sultan Süleyman İlkokulunda okuyan 1 ve 2. Sınıf çocukları depremin olumsuz etkilerinden uzaklaştırmak ve normal hayata geçişi sağlamak amacıyla psikososyal destek hizmeti sunarak çocuklara oyuncak ve ikramlık dağıtımı gerçekleştirdik.” dedi.
 

osman aslan kızılay karakopru depremzede cocuklar