Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanlığı'na aday olacak mı?

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ilk kez canlı yayına çıkarak gündemi değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ilk kez canlı yayına çıkarak gündemi değerlendirdi. CHP Kurultay'ının yapılacağını ve hukuk kuralları içinde genel başkanlık seçiminin yapılacağını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda aday olup olmayacağına ilişkin sorulan soruya önce yanıt vermekten kaçındı.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Kurultay, yerel seçimlerden önce bir an önce yapılmalı. CHP Genel Başkanları için adaylık önce gelmez. İlk önceliğimiz ülkemiz, sonra partimizdir. Sonra Genel Başkanlık gelir. 'Biz nerede kaybettik?' bu soruya yanıt verilmesi lazım, bunu da değerlendirdik. 

İl başkanları değişecek, ilçe başkanları değişecek herkes değişecek kimsenin kazık çakacak hali yok. CHP'de kişiler önemli değil. Değişimin önünü açtık ben kurultayda çıkıp 'adayım' demem. Ben bugüne kadar çıkıp adayım demedim. Partinin yetkili organları buna karar verecek. Herkes gelip aday olabilir. Hayatımda hiçbir delegeye 'Gel bana oy ver' demedim. Ben kurultay kararı aldım, aday olacaklar çalışacaklar. Ben el veririm, neden vermeyeyim?.

Cumhuriyet Halk Partisi'ni çok iyi tanımak lazım Cumhuriyet Halk Partisi sıradan bir parti değil. Bu partinin liderleri ağır sınavlardan, linç girişimlerinden geçmiştir. Biz de seçim akşamı hem liderlerle hem de kendi içimizde oturup konuştuk. Nasıl bir yol yöntem izleyelim diye. Parti Meclisi üyeleri, MYK üyeleri konuştuk ve şu karara vardık, evet toplumda bir talep var hukuk kuralları içerisinde kurultayımızı toplayacağız."