Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Celal Çiftçi'ye özel açıklamalar

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazeteci Celal Çiftçi'ye ittifaklarla ilgili çok özel açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gazeteci Celal Çiftçi’ye ittifaklarla ilgili çok özel açıklamalarda bulundu. 

Türkiye genelinde siyasi partiler, son seçimden bu yana kendi aralarında yaptıkları ittifaklarla önemli sonuçlar elde etti. Güçlenen ve adını 6’lı masanın partileri olarak nitelendiren partilerin, Şanlıurfa ve Türkiye’nin birçok ilinde ittifaklarla tek liste halinde seçime gitmeleri bekleniyor. 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine, bir araya gelen siyasi partiler, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geri dönmek, başkanlık sisteminden çıkmak için bir araya geldi. Söz konusu partililer, birçok ilde güçlerini birleştirerek AK Parti karşısında güçlü bir şekilde seçime girip iktidara gelmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Gazeteci Celal Çiftçi’ye ittifak çalışmaları ve 6’lı masa hakkında açıklamada bulunan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu,”Aynı kararlıkla hareket ediyoruz. Bizim arzumuz, Türkiye iradesinin tek bir kişide birleşmemesi. Tehlikeli bir şey. İttifak çalışmalarını, 6 partiyi yüzyıllık bir çınarın dalları olarak görüyorum. Biz bu çınarın daha da büyümesi ve gelişmesini istiyoruz. Demokrasi gelişsin istiyoruz. Farklı dallar aynı bir gövdede. 

CHP kurmaylarımız tarafından ittifaklarımız ve çalışmalarımız devam etmektedir. Yapılan çalışmaların ardından konular, masalarımıza getirilerek hangi illerde hangi partinin çatısının altında seçime gideceğimizi belirleyeceğiz, istişarelerimiz yol haritamızı belirleyecek.” dedi.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi kurmayları tarafından Şanlıurfa’da ittifak çalışmalarına yönelik çalışmaların devam ettiği öne sürüldü.