Kendisini arayan muhtara 'sen kimsin lan' diyen vekil Özşavlı'ya tepki

TAKİP ET

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı'nın kendisini arayan muhtara 'siz kimsiniz lan' dediği iddia edildi. Özşavlı'ya tepki gösteren muhtarlar, ilçe başkanlığı binasını terk etti. Muhalefet partilerinden kınama mesajı geldi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, dün sorun ve talepleri dinlemek için Ceylanpınar’daydı. Özşavlı’nın ilçeye geleceği AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından gönderilen SMS ile muhtar ve vatandaşlara duyuruldu. Mesajda, Özşavlı’nın 27 Temmuz Perşembe günü saat 16.00’da AK Parti İlçe binasında olacağı belirtildi. Merkez mahalle muhtarları, sorunlarını aktarmak için toplantıdan yarım saat önce yani 15.30’da belirtilen yere gitti. 

Kendisini arayan muhtara “Sen kimsin lan” dedi

Ancak, Viranşehir’den gelen Özşavlı toplantıya gecikti. Bunun üzerine Mevlana Mahalle Muhtarı Ahmet Akkurt, milletvekili Özşavlı’yı arayarak “Sayın vekilim bu sıcakta saatlerdir sizi bekliyoruz” dedi. İddiaya göre Özşavlı, muhtar Akkurt’a “Sen kimsin beni arıyorsun lan” şeklinde yanıt verdi. İddiaya göre muhtar Akkurt, ararken sesi telefonun ahizesine verdi ve o sırada yanında bulunan diğer muhtarlar da Özşavlı’nın söylediklerini duydu.

Saat 17.00’dan sonra AK Parti İlçe Başkanlığı binasına geldiği belirtilen Özşavlı, muhtarların tepkisiyle karşılaştı. Söz isteyen Seydo Atilla Mahalle Muhtarı Ömer Küçük Yıldırım “Partinin attığı mesaj saat 16.00’da. Biz merkez mahalle muhtarları olarak saat 15.30’dan beri sizi bekliyoruz. Bir tane muhtar arkadaşımız sizi cepten aradı. Siz “lan” kelimesi kullandınız.” 

Özşavlı, “lan” kelimesini kullandığını inkar etse de, salonda bulunan diğer muhtarlar da konuşmayı duyduklarını söyledi. Merkez mahalle muhtarları, daha sonra AK Parti ilçe başkanlığı binasını terk etti.

CHP: Şiddetle kınıyoruz

Özşavlı’ya muhalefetten de tepki geldi. CHP Ceylanpınar İlçe Başkanı Fethi Yamaç, sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajda Özşavlı’yı kınadı. Yamaç, “Ceylanpınar ilçemizin de büyük bir kısmının vermiş olduğu oylarla milletvekili seçilmiş bir şahsın muhtarlarımıza karşı kullanmış olduğu dili şiddetle kınıyoruz… Muhtarlar, mahallelerindeki sorunları bir üst makama arz etmek, sorunları çözmek için ellerinden geleni yaparken halkın oyuyla seçilen bir vekilin hakaretlerini şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu kabullenilemez”

İYİ Parti Ceylanpınar İlçe Başkanı Ömer Koyuncu, “Hiç kimse seçilmiş bir muhtarımıza lan diye hitap edemez. AK Parti Milletvekili Sayın Halil Özşavlı’nın ilk olayı değil ki son olsun. Daha önce küçük İsrail mi demedi, başka hakaretler mi etmedi… Ceylanpınar’a neler yapmadı ki… Bu sefer de muhtarlarımızı hedef almış, muhtarlarımıza hakaret etmiş. Bu kabullenilemez, yutulamaz. Muhtarımız yalnız değildir” dedi.

“Küçük İsrail demesi yetmezmiş gibi…”

Gelecek Partisi Ceylanpınar İlçe Başkanlığı sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada “AK Parti Milletvekili Halil Özşavlı daha önce de Viranşehir’in bir köyüne küçük İsrail demesi yetmezmiş gibi onca insanın dertleriyle dertlenen Ceylanpınar mahalle muhtarına lan kelimesini kullanması kabul edilemez” ifadelerine yer verildi.

“Bizi son derece üzmüştür”

DEVA Partisi İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada ise “Halkın oyları ile seçilen muhtarlarımıza yapılan hakareti kabul etmiyoruz. Vekilin muhtarlara telefonlarda “hakaret diliyle “ konuşması akabinde toplantılarda muhtarlara hak etmedikleri muameleyi göstermesi bizi son derece üzmüştür, muhtarlarımızın da halkımızın da yanındayız” denildi.