Kesilen kurbanlığın karnından çıkanlar şok etti

TAKİP ET

Şanlıurfa'da babasına kurban kesmek için hayvan pazarından koyun alan Ahmet Polat, hayvanı kesince karnından ikiz kuzu olduğunu fark edince duruma sosyal medyadan tepki gösterdi.

Kurban Bayramının ilk gününde vatandaşlar kurbanlarını keserek ibadetlerini yerine getirdi.

Şanlıurfa’da babasına kurban kesmek için hayvan pazarından koyun alan Ahmet Polat isimli vatandaş, kurbanı kestikten sonra karnında ikiz yavru olduğunu görünce hayatını şokunu yaşadı. Yaşanan duruma tepki gösteren Ahmet Polat, satıcıların sattıkları hayvanları bu anlamda kontrol etmeleri gerektiğimi söyledi.

Sosyal medyadan paylaştığı fotoğrafla yaşanan durumdan dolayı hamile hayvan satanlara tepki gösteren Ahmet Polat, “ Kurban satanlar Allah’tan korkun!. Bakın babama aldığımız kurban ikiz yavrusu vardı. Bunun günahı sizin boynunuzadır. Sizin sattığınız hayvanı bilmeniz lazım yazık günahtır” dedi.

Hayvan satılan alanlarda yeteri düzeyde denetimlerin olmaması hamile hayvanların bu şekilde kesilmesine neden oluyor.

HAMİLE HAYVANI KESMEK CAİZ MİDİR?

Gebe hayvanların kurban olarak da etlik olarak da kesilmesi uygun değildir. Ancak kesilmesi durumunda da kurban ibadeti yerine gelmiş olur. Kurban edilmek üzere belirlenen gebe bir hayvan kurban edilmeden yavrulayacak olursa iki yol izlenir: Ya o yavru da annesiyle birlikte kesilir, fakat sahibi etini yemez, yoksullara verir. Yerse kıymetini sadaka olarak vermelidir. Ya da kesilmez ve yavrunun kendisi ya da değeri fakirlere sadaka olarak verilir