KGM'den Cehennem Deresi Köprüsüne ilişkin açıklama

TAKİP ET

Şanlıurfa - Diyarbakır yolunda bulunan Cehennem Deresindeki köprüde depremden dolayı çatlak oluştuğu yönünde sosyal medyada yayılan iddialar üzerine Karayolları Genel Müdürlüğü harekete geçti.

ŞANLIURFA - Şanlıurfa - Diyarbakır yolunda bulunan Cehennem Deresindeki köprüde depremden dolayı çatlak oluştuğu yönünde sosyal medyada yayılan iddialar üzerine Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'ın devreye girmesiyle Karayolları Genel Müdürlüğü harekete geçti. Köprüde incelemede bulunan Karayolları ekipleri, herhangi bir sıkıntı olmadığını açıkladı.

Vatandaşlar tarafından sosyal medyada çatlak diye paylaşılan fotoğraftaki ayrılmanın derz olduğunun belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Resimde görülen kesim Köprü Dilatasyon derzinin olduğu yerin bordür ve tabliyede devam eden kısmıdır, Profilli Korkuluk görünüşünde de görüleceği üzere sistemin farklı çalışması için Korkulukta da derz bırakılmıştır. 

Bordür ve Tabliyede çatlak görünümü donatının devam etmediği ayrı çalışması istenen İnşaat Derzi Bölgesidir. Köprüde Teknik Elemanlarımızca yapılan tespitte taşıyıcı sistem açısından herhangi bir sıkıntıya rastlanmamış, ancak Deprem kaynaklı derz bölgelerindeki aşırı hareketten oluşan ayrılmalar uygun derz dolgu malzemeleri ile onarılacaktır.”
 

karayollari genel mudurlugu cehennem deresi koprusu