Kılıçdaroğlu'nu destekleyen CHP Urfa İl Örgütü tehlikeli bir kavşağa girdi

TAKİP ET

CHP'nin büyük kurultayı öncesi bütün il ve ilçe örgütleriyle birlikte açıklama yaparak Kemal Kılıçdaroğlu lehine açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl ve İlçe Örgütlerinin kaderi merak konusu oldu.

CHP’nin büyük kurultayı öncesi bütün il ve ilçe örgütleriyle birlikte açıklama yaparak Kemal Kılıçdaroğlu lehine açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl ve İlçe Örgütlerinin kaderi merak konusu oldu.

Geçtiğimiz hafta CHP'nin 38. Kurultayı gerçekleştirildi. Özellikle demokrasi şöleni havasında geçen CHP Kurultayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük bir fark ile yenilgiye uğramasıyla sonuçlandı.

Seçimleri ilk turda mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'un önünde tamamlayıp aldığı imzadan çok fazla oy alan Parti Grup Başkanı Özgür Özel ilk tur için gerekli olan oy sayısından iki oy eksik alınca seçimler ikinci tura kaldı.

CHP Urfa il örgütünden Kılıçdaroğlu'na kurultay desteği

Seçimin ikinci turu öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerden çekilip, ilk turda kendisine 18 oy fark atan Özgür Özel'i Genel Başkan ilan edeceği beklentilerinin aksine seçime devam kararı aldı.

Seçimlere devam kararı çıkınca delegeler tekrardan sandığa giderek ilk turun aksine bu sefer yaklaşık 300 oy farkla Özgür Özel'i, CHP'nin 8. Genel Başkanı olarak seçti.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, divan başkanlığını yaptığı kurultayda Özgür Özel’e açık destek vererek Kılıçdaroğlu’nun büyük bir fark ile yenilmesinde önemli bir rol oynadı. 

Kurultayda oluşan yönetim ve PM Üyeleri hem yerel seçim öncesi muhalefet bloğu için kartların yeniden dağıtılmasına imkan tanıdığı gibi, yaklaşan yerel seçimleri de Belediye Başkanı olmak isteyenleri de yakından ilgilendiriyor. Kurultay öncesi, bulundukları il ve ilçelerde aday olmak isteyen birçok isim kazanması kesin gözü ile baktıkları Kemal Kılıçdaroğlu lehine destek mesajları veriyorlardı. 

Urfa özelinde de bu durum pek farksız görünmüyor. Urfa delegelerinin tamamı dönemin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açık destek vermiş ve her iki turda da Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vererek bu duruşlarını muhafaza etmişlerdir. Söz konusu Urfa delegelerinin içinde kendi ilçelerinde Belediye Başkan adayı olmak isteyen isimler de bulunmaktadır. 

Yaşanan bu gelişme söz konusu delegeler içinde kartlar yeniden karıldı, zira yeni gelen yönetimin seçimlere kadar mevcut İl ve İlçe Başkanlarını değiştirmezse bile Kemal Kılıçdaroğlu'na doğrudan destek veren kişilere adaylık vermesi pek mümkün görünmüyor.

Çalkantılı bir süreçten geçen Şanlıurfa İl ve İlçe Örgütlerinin nasıl bir tavır alacakları belli olmazken, Genel Merkezin onlarla yol yürüyüp yürümeyeceği ise şimdiden bütün Urfa kamuoyunun merak konusu oldu.


 hep birlikte gelişmeleri göreceğiz
 

kemal kilicdaroglu chp ozgur ozel chp ferhat karadag