Kılıçdaroğlu'nun gündeminde 'Şanlıurfa' vardı: Tamamı şikayetçi

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Şanlıurfa'nın sorunlarına da değindi. 'Çiftçilerin tamamı şikayetçi' diyen Kılıçdaroğlu, DEDAŞ ve sulama birliklerinin devlet teşvikine el koymasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında milletvekillerinin Şanlıurfa ziyareti sonrası kendisine aktardığı şikayetleri anlattı. “Bir süredir çiftçiye elektrik ve su verilmiyordu” diyen Kılıçdaroğlu, “CHP milletvekilleri gidince elektrik ve su vermeye başladılar. Bu güzel bir şey, umarım kesmezler bir daha” şeklinde konuştu.

“ÇİFTÇİNİN TAMAMI ŞİKAYETÇİ”

Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’daki şikayetlerle ilgili şunları söyledi: “Sulama birliklerinin fiyatları çok yüksek, çiftçi bundan büyük şikayet ediyor. Çiftçilerin destekleme alımlarına, sulama birlikleri ve elektrik şirketi el koyuyor. Sözde devlet teşvik veriyor ama onlar gelip bu teşviki alıyorlar. Çiftçilerin tamamı şikayetçi. Gübre, fide, tohum ve ilaç alıyoruz dolarla. Sürekli zam, niye? ‘Efendim dolar yükseldi, biz de fiyatı yükseltmek zorundayız.’ Ama çiftçi, ‘benim sattığım TL ile ama onda da alıcı bulamıyorum ve zarar ediyorum’ diyor.”