Kılıçdaroğlu ve Bakan Nebati'nin atışması devam ediyor

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Borçlarınızı ödemeyin" ifadeleriyle ilgili açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Borçlarınızı ödemeyin" ifadeleriyle ilgili açıklama yaptı.

Resmi Twitter hesabından paylaşımda, bulunan Nebati, "Anlaşılan siyasi beklentileriniz uğruna hesapsızca konuşmakta ve adeta bir piyasa manipülatörü gibi davranmakta ısrarcısınız" ifadeleriyle karşılık verdi.

İthal ekonomi komiseri 

Bakan Nebati Kılıçdaroğlu’na yanıt olarak şunları söyledi:

“Bizler, ilim neredeyse alırız ancak ithal ekonomi komiserlerine asla bel bağlamayız. İthal ekonomi komiserlerine bel bağlayanlar, makyajlı sunumların perde arkasında yüksek faiz politikaları vaat ediyor.

Sizler, vizyon adı altında anlattığınız ithal masallarla insanları uyuklatırken, Türkiye Yüzyılı’na doğru, inançla ve kararlı adımlarla ilerleyen ülkemizde bakın neler oluyor:
2 çeyrekten bu yana makine ve teçhizat yatırımlarındaki kesintisiz artış sürüyor. İstihdam 31 milyon kişiyle tarihi yüksek seviyesine ulaştı. Sanayinin mili gelir içerisindeki payı artıyor. İhracat ülke tarihimizde ilk kez 250 milyar doların üzerine çıktı.”

Kılıçdaroğlu'ndan cevap gecikmedi

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Bakan Nebati’ye cevap gecikmedi. Bakan Nebati’ye cevap veren Kılıçdaroğlu, “Sayın Nebati, gece gece panikle bana yazmışsınız, gazetelerinize gece yarısı manşet değiştirtmişsiniz. Oysa rahat olabilirsiniz, milletimizin derdi çözülsün, tek laf etmem demiştim zaten. Yeni hedef EYT ve Öğretmenler olmalıdır. Haydi bakalım” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise Kılıçdaroğlu'nun bu paylaşımını alıntılayarak şu cevabı verdi:

"Sayın Kılıçdaroğlu, bizim panikle yaptığımız hiçbir işimiz yok, sadece sizin rol kapma girişimlerinizi deşifre ediyoruz. 27 Temmuz’dan bu yana Adalet Bakanlığımızla birlikte dar gelirli vatandaşlarımıza dönük devam eden çalışmalarımız kamuoyunun zaten malumudur.

Sizin de çok iyi bildiğiniz üzere EYT ve Öğretmenlerimiz konusunda da ilgili bakanlıklarımızla koordineli çalışmalarımız uzun süredir devam ediyor. Anlaşılan bizi yakından takip ediyorsunuz. Bizi izlemeye devam edin"
 

bakan nebati kemal kilicdaroglu ekonomi haberleri