Kızılay Meydanı'nda çalışmalar ne zaman bitecek?

TAKİP ET

Şanlıurfa'ya nefes aldıracak projelerden biri olarak görülen Kızılay Meydanı'nda çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Meydanın kısa süre içerisinde vatandaşın kullanımına açılması bekleniyor.

Şanlıurfa’ya yeni meydanlar, yeni yeşil alanlar kazandırmak için şehrin farklı bölgelerinde kamulaştırmalar ve yıkımlar gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Kızılay Meydanı Projesinde sona doğru yaklaşıldı.

Kızılay Meydanı için kaç yapı kamulaştırıldı?

Şehrin kalbi konumunda bulunan Kızılay (Sarayönü) Meydanında çalışmaları titizlikle sürdürülürken, meydanın kısa süre içinde hizmete açılacağı belirtildi. Kızılay (Sarayönü) Meydanı için toplamda 156 yapıyı kamulaştıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını etap etap sürdürüyor. 

Çalışmaların devam ettiği alanda ağaçlandırmalar da yapılıyor. Işıklandırma ve modern sulama sistemiyle farklı bir görünüm kazanacak olan Kızılay Meydanı’nın Belediye Bahçesi ve Kızılkoyun Bahçesinden sonra vatandaşların bir diğer uğrak noktası olacağı tahmin ediliyor.

Urfa Kalesi gün yüzüne çıkarıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırma çalışmalarını ilk olarak Kale Eteği Projesi için hayata geçirdi. 300 adet yapının tahliye ve yıkım işlemleri kısa sürede tamamlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Kalesi’ni gün yüzüne çıkardı. Kale kazılarına da destek vererek çalışmaların hızlanmasını sağladı.

Zor denilen projeler tamamlandı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi; ŞUTSO binası, Belediye Eski Hizmet Binası, Kızılay Binası, Kültür ve Turizm Yolu, Asya ve Osmanlı Mahallesi, Kızılkoyun Nekropol alanında yaptığı çalışmalarla zor denilen projeleri hayata geçirdi.