Koronavirüs yükselişe geçti! Bakandan aşı çağrısı

TAKİP ET

Çin'de ortaya çıkan ve bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs etkisi hala yitirmedi. Yüzbinlerce kişinin ölmesine neden olan Koronavirüs ile mücadelede kullanılan en önemli silah ise COVİ-19 aşısı gösteriliyor.

Çin’de ortaya çıkan ve bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs etkisi hala yitirmedi. Yüzbinlerce kişinin ölmesine neden olan Koronavirüs ile mücadelede kullanılan en önemli silah ise COVİ-19 aşısı gösteriliyor.

Türkiye’de vaka sayılarını  son zamanlarda yüzde 114 artmasıyla birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da bir çağrı geldi.

50 yaş ve üstü ve risk grubundaki vatandaşların son aşılarının üstünden altı ay geçmişse hatırlatma dozu yaptırmaları gerektiğine dikkat çeken Bakan Koca şunları söyledi: 

"50 yaş üstüyle risk grubundakilerin, son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz. Bu grubun, temasın artacağı bayram günlerinden başlayarak kendilerini bilhassa koruması gerekmektedir. Maskeyi zaruri kılan durumları hepimiz biliyoruz”

Açıklanan haftalık Koronavirüs güncel vaka tablosuna göre; 27 Haziran-3 Temmuz haftasında vaka sayısı bir önceki haftaya göre yüzde 114 arttı. Bu oran yaklaşık 5 kata tekabül ediyor.
 

AŞI RANDEVUSU İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ...