KPSS iptal edildi

TAKİP ET

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "KPSS iptal edildi. Bütün adaylardan özür diliyoruz" dedi.

ÖSYM Başkanı Ali Ersoy, soruların sızdırıldığı iddia edilen KPSS’nin iptal edildiğini söyledi. 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos’ta yapılacak oturumlar da ertelendi. Yeni sınav takvimi 17 Eylül'de başlayacak.

Ersoy, “Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM'nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz” dedi.

“Tüm adaylardan özür diliyoruz”

“Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır” diyen Ersoy, şöyle konuştu: “Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir. Amacımız, tüm adaylara gönül huzuruyla katılacakları ve sonucunun adaletinden emin olacakları bir sınav ortamı sunmaktır. Ortaya çıkan eksiklikleri ve aksaklıkları, açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşmak ve gereken tedbirleri etkin şekilde almak suretiyle, ÖSYM’nin milletimizin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz.”