KPSS sorularının sızdırıldığı iddiasına ÖSYM'den açıklama 

TAKİP ET

KPSS sorularının daha önce yayınlanan bir deneme kitabındaki sorularla aynı olduğu iddiaları üzerine ÖSYM'den açıklama geldi. ÖSYM, iddiaların asılsız olduğunu savunurken CHP konuyu meclise taşıdı.

31 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen KPSS A Grubu oturumlarındaki soru kitapçıkları yayımlandı. Kitapçıkların yayımlanmasının ardından ÖSYM’nin soruları ile Yediiklim Yayınevi’nin deneme kitabında yer alan soruların birebir aynı olduğu öne sürüldü. Sınava giren adaylar, yayınevinin sorularının seçeneklerine dahi dokunulmadan, ÖSYM kitapçığına yerleştirildiğine dair ekran görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaştı.

İddiaları reddeden ÖSYM’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

CHP’li vekiller, iddiaların ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması talebiyle soru önergesi hazırladı. Önergede, “2022 KPSS sorularının derin, karanlık internette sınavdan 1 ay önce 1000 Dolar karşılığında satıldığı ve soruların önceden bir yayınevine verildiği iddiaları doğru mudur?” denildi.