Kulaklı Orman Baykuşu bulundu

TAKİP ET

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Şanlıurfa Şubesi ekipleri yaralı halde bulunan Kulaklı Orman Baykuşunu tedavi etmek üzere teslim aldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Şanlıurfa Şubesi ekipleri yaralı halde bulunan Kulaklı Orman Baykuşunu tedavi etmek üzere teslim aldı.

Şanlıurfa'da bir vatandaş, yaralı halde bulduğu Kulaklı Orman Baykuşunu önce güvenli bir yere alarak zarar görmesini engelledi. Ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar DKMP Genel Müdürlüğü Şanlıurfa Şubesi ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler yaralı Kulaklı Orman Baykuşunu Gölpınar Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon merkezine götürdü.

Yaralı Balaban kuşu DKMP ekiplerine teslim edildi

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Şanlıurfa Şubesinden yapılan açıklamada, “Doğada yaralı halde bulunan kulakli orman baykuşu Şube Müdürlüğümüze bağlı Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alındı.” denildi.

Kulaklı Orman Baykuşu nedir?

Kulaklı orman baykuşu (Asio otus), baykuşgiller (Strigidae) familyasından büyük, dimdik duran ve gece gezen bir baykuş türü.

Istrahat halinde toparlak görünür, ancak uyarı halinde gergin, ince ve dimdik durur. Uyarı halinde iken kulak tüylerini dikleştirir ve koyu turuncu gözlerinin üstündeki siyah beyaz yüz deseniyle bir ‘V’ oluşturur. Oldukça benekli ve çizgilidir, alt tarafı kır baykuşundan daha koyudur.

Jandarma bulduğu yavru Kocagöz kuşunu DKMP'ye teslim etti

Kanatlarda kır baykuşundakine benzer el bileği lekesi vardır, primerleri daha parlak turuncu-kirli sarıdır ve beyaz firar hattı yoktur. Gür, inlemeye benzeyen ve kısa bir ötüşü vardır.