Kuran kursunda uygulanan şiddet meclise taşındı

TAKİP ET

Şanlıurfa Eyyübiye'deki Kuran kursunda bir çocuğa sopa ile şiddet uygulandığına dair görüntülerin ortaya çıkmasının ardından tepkiler gecikmedi. Kuran kursunun kime ait olduğu da tartışılan konular arasında. Kuran kursunda şiddet olayını meclise taşıyan HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü,  'Kuran kursu kime ait' ve 'Kuran kursunun ruhsatı mevcut mudur' sorularını sordu.

Eyyübiye Hayati Harrani Kuran Kursunda çekildiği iddia edilen görüntülerde eğitmen olduğu belirtilen şahıs bir çocuğa sopa ile vuruyor. Sosyal medyada yayılan görüntüler tepkilere neden oldu. 

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Kuran kursunda şiddet olayını Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) taşıdı. Meclis Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanmasını talep eden Sürücü, “Şanlıurfa Eyyübiye'de, Eyyübiye Belediyesi logolu halıların serili olduğu Hayati Harrani Kuran Kursu’nda, erkek bir şahsın bir çocuğa sopa ile şiddet uyguladığı görüntüleri sosyal medyaya yansımıştır” ifadelerini kullandı.

Sürücü, Bakan Soylu’ya şu soruları sordu:

“1. Hayati Harrani Kuran Kursu diyanete mi bağlıdır? 
2. Kuran kursu kime aittir? Kuran kursunun ruhsatı mevcut mudur? 
3. Çocuğa şiddet gösteren şahıs eğitmen midir? 
4. Konu hakkında kamuoyuna bir açıklama da bulunacak mısınız?”