KYK borçlarına ilişkin flaş açıklama! Silinecek mi?

TAKİP ET

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) geri ödemeli kredi alan öğrencilerin kredi borçlarının katlanması öğrencileri karara kara düşündürüyordu. Enflasyon ile birlikte katlanan borçların dekontlarını paylaşan öğrencilere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan destek gelmişti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) geri ödemeli kredi alan öğrencilerin kredi borçlarının katlanması öğrencileri karara kara düşündürüyordu. Enflasyon ile birlikte katlanan borçların dekontlarını paylaşan öğrencilere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan destek gelmişti.

Kılıçdaroğlu, öğrencilere söz konusu borçlarının faizini silme vaadi vererek “Şimdi ödemeyin” dedi.

Yaşanan bu gelişmeden sonra hükümet kanadından bir açıklama geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK borçlarına yönelik yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK borçlarına yönelik yaptığı açılamada şunları söyledi: “Bununla ilgili uygulamalarımız, çalışmalarımız hazır. İlk Kabine toplantısı sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız bu konu etraflıca gençlerimizle, kamuoyumuzla paylaşacak”