Linux Foundation, Metaverse, fiziksel dünya haritalama zorluklarını üstleniyor

TAKİP ET

Açık kaynak teknolojisinin süregelen büyümesinin arkasındaki başlıca itici güçlerden biri olan Linux Foundation (LF), dikkatini daha iyi bir metaverse geliştirmeye ve fiziksel dünyanın canlı bir dijital kaydını oluşturmaya çeviriyor.

BİLİM VE TEKNOLOJİ - Açık kaynak teknolojisinin süregelen büyümesinin arkasındaki başlıca itici güçlerden biri olan Linux Foundation (LF), dikkatini daha iyi bir metaverse geliştirmeye ve fiziksel dünyanın canlı bir dijital kaydını oluşturmaya çeviriyor.

Aralık ayında LF, kapsayıcı, küresel, tedarikçiden bağımsız ve ölçeklenebilir bir metaverse için açık kaynaklı yazılım ve standartlar geliştirmek üzere çeşitli endüstrilere bir işbirliği alanı sağlama misyonuyla Open Metaverse Foundation'ı (OMF) duyurdu.

Yine Aralık ayında LF, geliştiricilerin Overture üyelerinin birleşik katkılarından yararlanarak yeni harita hizmetleri oluşturmasına olanak tanıyan birlikte çalışabilir Açık Harita Verileri oluşturmak için Overture Haritalar Vakfı'nın (OMF) kurulduğunu duyurdu.

LF kuruluşu, haritalama planlarının, hiçbir kuruluşun yönetemeyeceği fiziksel dünyanın canlı bir dijital kaydını oluşturarak ortaya çıkan zorluğun üstesinden gelmek için tüm güçleri bir araya getireceğini umuyor.

Linux Vakfı bünyesinde yeni kurulan OMF, yapay zeka, bulut ve kenar bilgi işlem, dijital varlıklar, işlemler, kimlik, ağ oluşturma, simülasyonlar ve güvenliği kapsayan girişimlere odaklanacak. Çabalar, katılımcı üyelerin açık kaynaklı yazılım ve açık, küresel, satıcıdan bağımsız ve ölçeklenebilir bir meta veri deposu için standartlar oluşturma konusunda işbirliği yapmalarını sağlayacak.

OMF'nin yönetici direktörü Royal O'Brien, "Açık bir metaverse vizyonunun hala ilk günlerindeyiz ve birçok açık kaynak topluluğu ve vakfın bu yinelemeli bulmacanın hayati parçaları üzerinde çalıştığının farkındayız" dedi. duyuruda.

"Zorluklar göz korkutucu görünse de, bu vizyonu gerçeğe dönüştürürken bu parçaları bir araya getirmek için geniş, küresel bir toplulukla işbirliği yapma fırsatları bana enerji veriyor" diye ekledi.

Metaverse Organizasyon Planı

OMF, sekiz temel çıkar grubuna (FIG) ayrılmıştır. Her grubun amacı, kilit konular için odaklanmış, dağıtılmış bir karar yapısı sağlamaktır.

FIG'ler, yeni fikirlerin belirlenmesi, işlerin yapılması ve yeni katkıda bulunanların dahil edilmesi için hedeflenen kaynaklar ve forumlar sağlar. Konuları dahilinde projeleri veya ölçeklenebilir teknolojileri ilerletmeye ve projelerin tanımlanabilir her alt bölümünün kod sahipliğini sağlamaya kendini adamış belirli disiplinlerden üyelerden oluşurlar.

Örneğin, alt bölümler GitHub.org, havuz, alt dizin, API, test, sorun ve halkla ilişkiler gibi çeşitli öğeleri ele alabilir ve yönetebilir. OMF için sekiz ŞEKİL, Kullanıcılar, İşlemler, Dijital Varlıklar, Simülasyonlar ve Sanal Dünyalar, Yapay Zeka, Ağ Oluşturma, Güvenlik ve Gizlilik ve Hukuk ve Politikadır.

Metaverse, etkileşim kurma ve ilişki kurma şeklimizde devrim yaratmak için heyecan verici olanaklar sunuyor. Ancak duyurunun bir parçası olarak Futurewei'de açık kaynak operasyonları ve pazarlama başkanı Anni Lai, çok büyük teknik zorluklarla birlikte geldiğini belirtti.

"Metaverse, pahalı bir VR başlığı değil. NFT'ler değil. Web3 bile değil. GenXP CEO'su Vince McMullin, Metaverse, paylaşılan, erişilebilir, kalıcı 3B deneyimler sağlayan açık bir veri standartları kümesidir.

Yeni Harita Oluşturma Manevraları

Amazon Web Services (AWS), Meta, Microsoft ve TomTom, açık harita verileri oluşturmaya ortak ilgi duyan tüm topluluklara açık olan OMF'yi kurma girişimini yürüttü. Dünya çapında haritalama hizmetlerini güçlendirebilecek ortak bir varlık olarak birlikte çalışabilir açık harita verileri geliştirmek için yeni bir işbirlikçi çaba sunuyor.

Overture'un misyonu, güvenilir, kullanımı kolay ve birlikte çalışabilir açık harita verileri oluşturarak mevcut ve yeni nesil harita ürünlerini etkinleştirmektir. Birlikte çalışabilir haritası, genişletilebilirliğin temelidir ve şirketlerin kendi verileriyle katkıda bulunmalarına olanak tanır.

LF'nin yönetici direktörü Jim Zemlin bir basın açıklamasında, fiziksel ortamı ve dünyadaki her topluluğu, büyüyüp değişseler bile haritalandırmanın, hiçbir kuruluşun yönetemeyeceği çok büyük ölçüde karmaşık bir zorluk olduğunu gözlemledi.

“Sektörün bunu herkesin yararına yapmak için bir araya gelmesi gerekiyor” dedi. "İnsanların, şirketlerin ve toplulukların yararına anlatılmamış yenilikleri mümkün kılacak yüksek kaliteli, açık harita verileri geliştirmek için önde gelen teknoloji şirketleri arasındaki bu açık işbirliğini kolaylaştırmaktan heyecan duyuyoruz."

Nasıl çalışır?

Overture üyeleri, fiziksel dünya değiştikçe eksiksiz, doğru ve yenilenen harita verileri oluşturmak için kaynakları birleştirecekler. Harita verileri, bir açık veri lisansı altında herkes tarafından açık ve genişletilebilir olacaktır.

Zemlin, "Bu, Overture verilerinin üzerinde hizmetler oluşturan bir topluluklar ağı sağlayarak yeniliği teşvik edecek" dedi.

Günümüzde harita verileri, yerel arama ve keşif, yönlendirme ve navigasyon, lojistik, mobilite, otonom sürüş ve veri görselleştirme için binlerce uygulamanın ayrılmaz bir parçasıdır. Yarının harita hizmetleri, zengin sosyal, oyun, eğitim ve üretkenlik deneyimleri sunmak için dijital ve fiziksel dünyaları birleştiren artırılmış gerçeklik uygulamalarına güç verecek.

OMF'nin bu talebi karşılama hedefi, Overture Üyeleri, sivil kuruluşlar ve açık veri kaynakları dahil olmak üzere birden çok kaynaktan gelen verileri birleştirmektir. Yeni harita temeli, birlikte çalışabilirliği basitleştirecek ve benzersiz sistemi, farklı veri kümelerindeki varlıkları aynı gerçek dünya varlıklarına bağlayacaktır.

Samandan Kurtulmak

Bunu gerçekleştirmek için Overture, harita hatalarını, kırılmaları ve vandalizmi tespit etmek için verilerini doğrulayan kalite güvence süreçleri oluşturacak ve böylece harita verilerinin üretim sistemlerinde kullanılabilmesini sağlayacak.

Eşleme entegrasyonunun ikinci bir bileşeni, kullanımı kolay bir harita ekosistemi oluşturmak için ortak, yapılandırılmış ve belgelenmiş bir veri mimarisinin benimsenmesini tanımlayan ve yönlendiren yapılandırılmış bir veri şemasıdır.

Günümüzün harita hizmetleri birçok zorlukla karşı karşıyadır. Bunlar, farklı kaynaklardan yüksek kaliteli, güncel ve kapsamlı verilerin tedarik edilmesini ve düzenlenmesini içerir. Duyuruya göre bu zor ve pahalı.

İlgili bir zorluk, birden fazla veri setinin aynı gerçek dünya varlıklarına referans vermesidir. Her biri kendi kurallarını ve kelime dağarcığını kullanır, bu da onları birleştirmeyi zorlaştırır.

Harita verileri, hatalara ve tutarsızlıklara karşı savunmasızdır ve açık harita verileri, ticari harita ürünlerini ve hizmetlerini kolayca oluşturmak için gereken yapıdan da yoksun olabilir.

"Harita verileri, hem şirket içinde hem de AWS'deki müşterilerimiz için giderek daha önemli bir rol oynuyor. Bununla birlikte, doğru ve kapsamlı harita verilerinin bakımı, maliyeti çok yüksek ve karmaşıktır; bu da, birçok müşteri için verileri erişilemez hale getirebilir ve yeniliği engelleyebilir," şeklinde konuştu AWS Geospatial Genel Müdürü Michael Kopenec.

Duyuruda, OMF'nin çözümünün, endüstriler genelinde çok çeşitli yerleşik ve gelişmekte olan haritalama kullanım durumlarını desteklemek için herkesin aynı temel verilerden yararlanmasına olanak tanıdığını da sözlerine ekledi.

İki Hedef Buluşuyor

Meta'daki haritalar mühendislik direktörü Jan Erik Solem'e göre, fiziksel ortamınızı anlayan ve ona uyum sağlayan sürükleyici deneyimler, geleceğin somutlaşmış interneti için kritik öneme sahip.

Solem, "Birlikte çalışabilir açık harita verileri sunarak Overture, içerik oluşturucular, geliştiriciler ve benzer şekilde işletmeler tarafından oluşturulan açık bir metaverse için temel sağlıyor" dedi.
 

Linux Foundation Metaverse metaverse nedir