Mehmetçik tarafından bulunan Ebabil Kuşu tedaviye alındı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da askerler tarafından bitkin bir halde bulunan Ebabil Kuşu, DKMP ekiplerine teslim edildi.

Şanlıurfa’da askerler tarafından bitkin bir halde bulunan Ebabil Kuşu, DKMP ekiplerine teslim edildi.

Şanlıurfa’da görev başındaki askerlerin doğal yaşam alanında bitkin hale bulduğu Ebabil Kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Şanlıurfa Şubesi’ne bağlı ekipler tarafından teslim alındı. Teslim alınan Ebabil Kuşu tedavi edilmek üzere Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.

Burada uzman veteriner hekimler tarafından tedavisine başlanılan Ebabil Kuşu, iyileştiği zaman yeniden doğal yaşam alanına bırakılacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Şanlıurfa Şubesi’nden yapılan açıklamada, “Duyarlı askerî personellerimiz tarafından doğada bitkin halde bulunan Ebabil Kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklara bağlı Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi personelleri tarafından bakımı yapıldıktan sonra doğaya bırakılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Ebabil Kuşu nedir?

Sağangiller familyasından gelen ebabil kuşunun bilimsel ismi Apus Apus şeklinde ifade edilmektedir. Leylek ve gök güvercinleri gibi göçmen bir kuş türü kabul edilen ebabiller eylül ile ekim aylarında toplu bir şekilde Güney Yarım Küre'ye doğru göç etmektedirler. Genellikle nisan ayında ülkemize gelebilen bu kuşlar tıpkı martılar gibi hem şehir içerisinde hem de ormanda yaşayabilmektedirler.

Ebabil kuşu ya da Apus apus, sağangiller familyasından gelen, 16 ile 17 santimetre boyunda, şehirler ve açık alanlarda yaşamakta olan, genelde kırlangıç ile karıştırılan bir kuş türüdür. Ebabil, genelde yalnızca üremek için yere inen ve bunun haricinde devamlı havada olan bir kuş çeşididir. Açık alanlarda ve sıcak iklimlerde yaşamaktadırlar.
 

ebabil kusu nedir jandarma dkmp golpinar tabiat parki haberleri ebabil kusu