Meral Akşener'den Suriyeli açıklaması! Ülkelerine dönecekler

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, mecliste sığınmacı konusunu konuştu. İYİ Parti iktidarında bütün sığınmacıların ülkelerine gönderileceğini söyleyen Akşener, 'İYİ Parti iktidarıyla birlikte Türkiye'nin sığınmacı sorunu diye bir sorunu kalmayacak' dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, mecliste sığınmacı konusunu konuştu. İYİ Parti iktidarında bütün sığınmacıların ülkelerine gönderileceğini söyleyen Akşener, “İYİ Parti iktidarıyla birlikte Türkiye’nin sığınmacı sorunu diye bir sorunu kalmayacak” dedi.

Meclis kürsüsünden özellikle gençlere seslenen Genel Başkan Meral Akşener, “Sevgili gençler size Garanti ediyorum. İYİ Parti iktidarıyla birlikte Türkiye’nin sığınmacı sorunu diye bir sorunu kalmayacak. Ancak özellikle gençlerimizden bir şey rica ediyorum, haseten rica ediyorum. O da öfkenize yenilmemeniz” diye konuştu.

Kurulan çirkin tuzaklara düşmemeleri yönünde uyaran Akşener şunları söyledi:

“Sizleri haklı öfkeniz üzerinden kendi oyun sahasına çekmeye çalışanları lütfen dinlemeyin. Berbat göç politikalarına kurban arayanların sizi manipüle etmelerine sakın izin vermeyin. Bendi beceriksizliklerine kılıf arayanların tuzağına asla düşmeyin.

Şunu bilin ki sığınmacıları geri göndermek; uluslararası hukuktan doğan en doğal hakkımız. Sevgili gençler hiç endişe etmeyin İYİ Parti'nin iktidar AK Parti’nin muhalefet olduğu bir Türkiye'de bu sorunun çözülmeme ihtimali yok. Dolayısıyla sorunu öfkeyle değil sağ duyuyla çözeceğiz”