Meteoroloji açıkladı! Şanlıurfa için sel uyarısı

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Güneydoğu bölgesi kesimlerinde beklenen yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara karşı dikkatli olunması konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Güneydoğu bölgesi kesimlerinde beklenen yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara karşı dikkatli olunması konusunda uyardı. 

Hangi illerde kuvvetli gök gürültülü ve sağanak yağışlar bekleniyor?

Diyarbakır'ın güneyi, Şanlıurfa'nın güneyi ve doğusu ile Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Muş, Van, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteorolojik uyarı!

Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı. 

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, “Bu gece saatlerinden itibaren 13.09.2023 Çarşamba günü Diyarbakır'ın güneyi, Şanlıurfa'nın güneyi ve doğusu ile Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Muş, Van, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor” denildi. 

MGM'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Güneydoğu Kesimlerde Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Bu gece saatlerinden itibaren 13.09.2023 Çarşamba günü Diyarbakır'ın güneyi, Şanlıurfa'nın güneyi ve doğusu ile Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Muş, Van, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."
 

son dakika meteoroloji sel hava durumu