MGK'da seçim güvenliği için atılacak adımlar ele alındı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı sona erdi. MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride, "14 Mayıs 2023 pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminin, huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik tedbirler gözden geçirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı sona erdi. MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride, "14 Mayıs 2023 pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminin, huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik tedbirler gözden geçirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Deprem bölgelerine yönelik son durum ele alındı

Toplantı sonrası yayımlanan bildiride, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından ortaya çıkan durumun değerlendirilerek bölgedeki hayatın bir an evvel normale döndürülmesinin önemi üzerinde duruldu. Bu felaketin vatandaşların huzur ve refahı ile ülkenin milli güç unsurlarına yönelik her türlü olumsuz etkisinin bertaraf etmeye matuf tedbirlerin ele alındığı duyuruldu.

Seçim güvenliğine ilişkin tedbirler ele alındı

Türkiye’yi bekleyen ve ülke tarihinin en önemli seçimlerinden birisi olan 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin güvenliği de MGK’nın temel maddeleri arasında yer aldı. MGK toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada, "14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminin, huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik tedbirler gözden geçirilmiştir" ifadelerine yer verildi.
 

mgk milli guvenlik kurulu seçim guvenligi cumhurbaşkanlığı seçimleri