MHP, sivil ölümlerine tepki gösteren Şanlıurfa Barosunu hedef aldı

TAKİP ET

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKYB) Zaho ilçesi Derkar kasabasına bağlı Perex köyünün havan topları ile vurulması sonucu 2'si çocuk 9 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi ise yaralandı. Saldırıya dair tepkiler sürerken, MHP Şanlıurfa İl Başkanlığı'ndan sivil ölümlerine tepki gösteren Şanlıurfa Barosunu hedef alan bir açıklama geldi.

Zaho’nun Derkar kasabasına bağlı Perex köyünde piknik alanının bombalanması sonucu 2’si çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği, 23 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Saldırıya tepkiler yükselirken, Irak Dışişleri Bakanlığı olayı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne taşıyacaklarını bildirdi.

Şanlıurfa Barosu da tepki gösterdi

Şanlıurfa Barosu da, dün yaşanan ve sivillerin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya tepki gösterdi. Barodan yapılan yazılı açıklamada, “Sivil yerleşim alanlarının top ateşine tutulması, doğrudan yaşam hakkının ağır ihlali olup hiçbir şart altında kabulü mümkün değildir” denilerek şu ifadelere yer verildi:

“Irak Kürdistan Federe Bölgesi'nin Zaxo (Zaho) kentinde, yerel makamların bildirdiğine göre TSK'nin sivil yerleşim alanlarına gerçekleştirdiği top atışları neticesinde, aralarında çocukların da olduğu 9 kişi hayatını kaybetmiş, 28 kişi ise yaralanmıştır.

Sivil yerleşim alanlarının top ateşine tutulması, doğrudan yaşam hakkının ağır ihlali olup hiçbir şart altında kabulü mümkün değildir. Daha önce de çok ağır ve telafisi imkansız sonuçlar doğuran benzer saldırılar halen hafızalardaki tazeliğini korurken yeni saldırıların devam etmesi herkes için ciddi tehdit oluşturmaktadır.

Şanlıurfa Barosu olarak sivil yerleşim yerlerinin korunması için ulusal ve uluslararası makamları göreve davet ediyor, bu vahim olayın sorumluların tespiti ve yargı önüne çıkarlması için etkili bir soruşturma yapılmasını talep ediyoruz.”

MHP, Şanlıurfa Barosunu hedef aldı

Bugün ise Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa Başkanlığından, baroyu hedef alan bir açıklama geldi. MHP İl Başkanı Mahmut Güneş tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Yine bir operasyonda terör inleri bombalanırken, bugüne kadar tek bir şehit haberinde üzüntüsünü dile getirmeyen Şanlıurfa Barosu, talihsiz bir açıklama yaparak adeta operasyonu eleştiren bir açıklama yapmıştır” denildi.

“TSK tarih boyunca hiçbir sivile zarar vermedi”

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak bölgesindeki terör inlerine yönelik düzenlediği operasyonların tek amacı terör yuvalarını yıkıp, huzur ve refah içerisinde bir hayat inşa etmektir” diyen Güneş, şu ifadeleri kullandı: 

“Yine bir operasyonda terör inleri bombalanırken, bugüne kadar tek bir şehit haberinde üzüntüsünü dile getirmeyen Şanlıurfa Barosu, talihsiz bir açıklama yaparak adeta operasyonu eleştiren bir açıklama yapmıştır. 

Milli Savunma Bakanlığı’mızın ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin merhamet ve vicdani boyutu çok açık ve netken, Şanlıurfa Barosunun sivil alanların bombalandığını ve sivillerin öldürüldüğünü dile getirmesi açıkça gösteriyor ki; Şanlıurfa Barosu operasyonların düzenlenmesini istemiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, tarihi boyunca hiçbir sivile zarar vermedi, vermez. Türk Silahlı Kuvvetlerimizi böylesine ağır bir ithamla suçlayan Şanlıurfa Barosunu öncelikle verdiğimiz şehitler için tek bir paylaşım yapıp üzüntüsünü dile getirdiği bir paylaşım yaptığını kanıtlamalarını bekliyoruz. 

Kendi vatandaşına yönelik bir sorunu dile getirmeyen, şehit olan bu vatanın evlatlarını görmezden gelen sözde baronun bir an önce kendine çeki düzen vermesini istiyor, terör sempatizanlığına son vermelerini bekliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri, hem ülkemiz hem de diğer ülkelerdeki tüm mazlumların umududur.”