Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 11. Zekâ ve Yetenek Kongresi'ne Katıldı

TAKİP ET

Türkiye Zekâ Vakfı (TZV) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliğiyle düzenlenen 11. Zekâ ve Yetenek Kongresi, atölye çalışmalarıyla devam ediyor.

Türkiye Zekâ Vakfı (TZV) ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliğiyle düzenlenen 11. Zekâ ve Yetenek Kongresi, atölye çalışmalarıyla devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Arda Ergez’in moderatörlüğünü yaptığı “Çocuklar İçin Finansal Okuryazarlık: Geleceği Bugünden Tasarlamak” atölyesini ziyaret etti.

Vakıf Başkanı Emrehan Halıcı’dan kongreye ilişkin bilgi alan Bakan Tekin, finansal okuryazarlık temasının kendileri için de anlamlı bir sürpriz olduğunu belirterek:

“Türkiye Maarif Modeli’ni kurgularken dokuz okuryazarlık becerisi tanımı yaptık. Bunlardan biri de finansal okuryazarlık. Bunun yanında kültür, medya ve sanat okuryazarlığı da önemli beceriler arasında yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, ayrıca Doç. Dr. Burak Karabey ve Uğur Mert tarafından yürütülen “Zamanın Matematiği” ile Özge Karabulut moderatörlüğündeki “Belirsizlikte Adaptif Zekâ ile İlerlemek” atölyelerini de ziyaret ederek katılımcılara başarılar diledi.

Atölye programının ardından ODTÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Mustafa Levent İnce, Bakan Tekin ve beraberindekileri makamında ağırladı.

Ziyarete, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, TZV Başkanı Emrehan Halıcı, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar ile Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı da katıldı.